Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

16 februari 2007

Toys 2 Play opent deuren

“We zijn dol op nieuwe starten”

Voorhout – Na meer dan tien jaar verhuist de speelgoedwinkel Toys 2 Buy naar de Herenstraat 92B, in het pand direct naast de Hema. Ook de naam van de winkel wordt anders: voortaan kan het winkelend publiek een brede variatie aan speelgoed krijgen bij Toys 2 Play. Eigenaren Jos en Bianca van den Berg hebben een drukke tijd achter de rug met de verhuizing, maar zaterdag 17 februari om 09:00 uur gaan de deuren open en ontvouwt zich een wereld van speelgoed voor de ogen van de bezoeker.

door Joep Derksen

Bianca en Jos zitten tussen het speelgoed en de nog op te bouwen schappen. “Deze nieuwe locatie is een echte zichtlocatie en daar zijn we erg blij mee. Veel mensen lopen langs en hopelijk, dankzij de aantrekkingskracht van de buurman, ook bij ons binnen”, lacht Jos. Bianca vervolgt: “De ontwikkelingen van het Agnes-terrein en de ING-locatie zijn een goede zaak. We komen hiermee wellicht uit de vicieuze cirkel dat veel mensen niet in Voorhout komen winkelen omdat er geen winkels zijn en dat de winkels niet naar Voorhout komen omdat er niet voldoende bezoekers zijn. Ook de 250 gratis parkeerplaatsen zullen het winkelend publiek aantrekken.”

Jos en Bianca hebben hun winkel al sinds 1995. Het oude pand aan de Boekhorstlaan houden de ondernemers aan, om de vele voorraden die ze hebben te kunnen opslaan. Ook zal een gedeelte van dat pand te zijner tijd verhuurd worden aan een andere winkelier. Ze hebben erg veel zin in het runnen van de nieuwe winkel, zo blijkt uit de woorden van Bianca: “We zijn dol op nieuwe starten”.

Kortingen

Allerlei speelgoed is verkrijgbaar bij Toys 2 Play: “We kopen in bij de Blokkergroep en daar gaat alles per stuk, en we kunnen ook goed inspringen op rages. De grote merken blijven we rechtstreeks kopen, zodat grote kortingen bedongen worden, die weer worden doorgegeven aan de klant. Twee keer per week krijgen we nieuwe goederen aangeleverd. We kunnen met recht zeggen dat we een van de slechts zes winkels in heel Nederland zijn die de volledige collectie van Playmobiel (220 dozen!) in onze schappen hebben staan. Hiervoor komen mensen uit de hele regio naar onze zaak. Daarnaast is er veel ander speelgoed te koop, zoals het educatieve speelgoed van SES, maar ook Lego, Barbie, Hotwheels, Matchbox, puzzels en Clikits. In de nieuwe winkel zijn ook weer, vanwege de grote vraag, de Playstations en computerspellen te koop.” Op de zogeheten actievlonders zijn iedere week de speciale aanbiedingen te bemachtigen.

De gangpaden worden 1,20 meter breed, zodat ook mensen met kinderwagens eenvoudig het aanbod kunnen bekijken. Jos: “En nu hebben we ook een mooie luifel waar de kinderwagens onder kunnen staan. Ik zou zeggen: Kom allemaal kijken op zaterdag 17 februari. En vanaf 11:00 uur delen we gratis suikerspinnen uit!”

Overigens blijft de Toys 2 Buy winkel in Noordwijkerhout, waaraan de internetwinkel (
www.toys2buy.nl) is gekoppeld, gewoon bestaan. “We houden meerdere activiteiten aan.”