Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

03 oktober 2007

Wonen Herenstaete populair

“Appartementen bijna allemaal verkocht”

VOORHOUT – Het bouwproject Herenstaete, dat op de plek van de oude Agnes verrijst, was zaterdag 29 september opengesteld voor het publiek. Althans, dat was de intentie. Op het laatste moment werd toch besloten om de bouwplaats gesloten te houden en belangstellenden door te verwijzen naar het kantoor van Max Sedelaar Makelaars. Mede vanwege veiligheidsredenen, ingegeven door de vele uitstekende stalen punten en gaten boven de al aangebrachte parkeergarageruimtes, kon het publiek geen kijkje nemen op de ‘plaats delict’.

Door Joep Derksen

De eerste muren voor de winkels die op Herenstaete worden gebouwd, staan al overeind en ook de parkeergarage zelf heeft haar vorm al aangenomen. De opening van het pand, waarin naast winkels ook huur- en koopappartementen en zorginstanties komen, staat gepland voor 18 oktober 2008, om 15:00 uur.

Makelaar Max Sedelaar ontvangt de geinteresseerden en kan vertellen dat de verkoop van de appartementen goed verloopt. “Over de huurwoningen kan ik niets zeggen, want dat loopt via Trias: zij gaan naar alle waarschijnlijkheid de huurwoningen pas toewijzen op het moment dat de bouw bijna klaar is. Van de 83 koopappartementen zijn er nu 63 verkocht. Door de perikelen rond de bouwvergunning en de lange tijd dat dit duurde, heeft een zevental kopers aangegeven dat ze afzagen van hun optie. Maar sinds de rechter de bouwvergunning heeft toegestaan, zijn deze appartementen al verkocht. Zelfs de mevrouw die in eerste instantie afzag van haar woning, veranderde van gedachte en besloot alsnog in Herenstaete te wonen. Helaas was haar eerste appartement alweer verkocht, maar ze heeft nu een prima andere woning kunnen bemachtigen.”

Sedelaar vervolgt: “De bouw gaat nu 100% zeker door en de belangstelling neemt sterk toe. Van de 19 nog openstaande woningen, zijn er vier geopteerd: we zijn dus heel tevreden. Voor een plaats als Voorhout is de Herenstaete een groot project, dat veel belangstelling krijgt van mensen die toe zijn aan een volgende woonfase. Maar ook zijn er mensen die van de gelegenheid gebruik maken om dicht bij hun kinderen te wonen. Over het algemeen zijn het 60+ers, maar er zijn ook een paar jongere mensen die net over de 50 zijn, die kiezen voor gemak en een comfortabel appartement. Alles is hier gelijkvloers en het zorgelement trekt ook velen aan: iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn. Als je het dan toch wordt, dan kan het zorgelement best belangrijk zijn.”

Voor meer informatie kunnen de volgende websites bekeken worden:
www.xs4all.nl/~mvwier/plaatsen/voorhout/herenstaete.html en www.maxsedelaar.nl.