Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

23 november 2007

Eerste klimaatbosje aangelegd

Door Joep Derksen

LISSE – Het bedrijf Hoes Installatiebedrijven BV plantte woensdag 14 november samen met Stichting Huis Dever het eerste klimaatbosje van Lisse. Een klimaatbosje bestaat uit drie walnootbomen, geplant in een karakteristieke driehoek, en staat symbool voor de noodzaak om de CO2-uitstoot te verminderen. Het planten van klimaatbosjes is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland en de Landschappen. In totaal zijn er in Nederland al 400 van dergelijke klimaatbosjes geplant.

De man die de aanzet heeft gegeven tot het planten van het klimaatbosje is Gert Jan Hoes: de voormalige directeur wilde graag wat achterlaten en zijn initiatief werd met beide handen aangepakt door zowel Dever als zijn opvolgers binnen het bedrijf: Erwin Hoogendoorn en Ed Takken. Terwijl de aanwezigen genieten van de walnoottaart, legt Hoes uit: ‘Vorig jaar las ik in een boekje van Natuurmonumenten over de aanleg van klimaatbosjes. Ik besefte me dat ik ook mijn bijdrage wilde leveren aan een beter milieu en heb dit aangegeven aan mijn opvolgers. Zij waren direct bereid om me hierin te ondersteunen.’

Jan Beek, voorzitter van Stichting Huis Dever, vertelt: ‘Of de klimaatveranderingen de schuld is van de mens of dat het komt door zonnevlekken is nog niet zeker. Maar het is wel duidelijk dat we goed moeten nadenken over wat de mensheid aan het doen is. Een klimaatbosje draagt bij aan een beter milieu en het bestuur van huize Dever is blij en trots dat het klimaatbosje aan ons geschonken wordt.’

De kleinkinderen van Hoes en kinderen van Hoogendoorn en Takken togen vervolgens naar de plek waar de drie Juglans Regia walnootbomen werden geplant. Binnen korte tijd hadden ze drie gaten in de grond gegraven, zetten de boomwortels in de grond, gooiden het zand terug in de kuil en was het eerste klimaatbosje van Lisse een feit. Over enkele jaren, wanneer de bomen volgroeid zijn, kunnen volgende generaties kinderen walnoten rapen onder de bladeren van deze ozonherstellers.

Voor meer informatie:
www.klimaatbosje.nl.