Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

23 november 2007

Shantala peutermassage: voor een betere band met je peuter

STREEK – Christien van der Lans uit Voorhout zet begin volgend jaar een voor de Duin- en Bollenstreek nieuw fenomeen op: de Shantala Peutermassage op muziek. Juist door het spelen en masseren van je eigen kind, versterk je de band met je peuter, zo is de achterliggende gedachte.
Van der Lans heeft vanuit haar Praktijk Beethoven al babymassagelessen gegeven en veel ouders vonden het jammer dat met het groeien van hun kinderen ook de lessen verleden tijd waren. Ze vertelt: “De babymassage is heerlijk voor de babies, maar daarna is er niets meer, terwijl aanraking een eerste levensbehoefte is. Peuters willen lopen, rennen en vliegen, maar met de peutermassage kunnen de ouders een vol uur aan hun kind besteden. De peuters gaan overigens niet uit hun kleren, maar worden in op muziekklanken en in spelvorm aangeraakt door hun moeders en vaders.”
“De voordelen van peutermassage zijn dat het contact tussen ouder en kind verbeterd wordt, door dit intensieve moment van samenzijn. De peuter krijgt zo echt een stukje aandacht waar deze recht op heeft. Ook is het ontspannen voor de ouder zelf en het versterkt de band tussen de beiden, waardoor de kinderen meer in balans en rustiger worden. Onderzoek heeft ook aangewezen dat huilbaby’s rustiger worden van babymassage en hetzelfde effect treedt ook op bij (over)actieve peuters.” Ze besluit: “Als je twijfelt of je hiernaar toe moet gaan, moet je zeker komen voor een sessie van vijf lessen. Met de informatie uit die lessen kun je ook thuis de peutermassage met je kind voortzetten."
Op dit moment is Van der Lans nog op zoek naar een geschikte ruimte ergens in de Bollenstreek om de cursus Peutermassage te geven. De cursus peutermassage wordt verdeeld in twee groepen en is bestemd voor peuters van 1 tot 2½ jaar en van 2½ t/m vier jaar, samen met hun ouder/verzorger. De cursus bestaat uit vijf groepslessen van een uur. Voor meer informatie over de cursus of een tip voor een beschikbare locatie: Christien van der Lans, M: 06 1094 6751, E: info@praktijkbeethoven.nl, W: www.praktijkbeethoven.nl.