Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

14 maart 2008

Smurfmania op hoogtepunt

VOORHOUT – Vele tientallen kinderen, groot en klein en jong en oud, verdrongen zich op woensdag 5 maart in de Albert Heijn van de Jacoba van Beierenhof. Voor hen was de smurfenruilmiddag een van de laatste kansen om nog een Gargamel, Brilsmurf of Grote Smurf in het bezit te krijgen.

“Mevrouw, mag ik deze Voetbalsmurf ruilen voor een Babysmurf?”, was een van de tientallen vragen van de smurfliefhebbers. Onder het toeziend oog van manager Toon van Duin waren twee levensgrote smurfen druk in de weer om aan alle vragen te voldoen. Honderden smurfpoppetjes lagen op de tafels uitgespreid, terwijl kinderen met grote vragende ogen en hun babysmurfjes en smurfinnetjes, die ze dubbel hadden, in de vuistjes gekneld, hen verwachtingsvol aankeken. Iets verderop waren twee medewerkers van de grootgrutter druk in de weer om tientallen gele zakjes met smurfinhoud open te knippen en zo snel mogelijk nieuwe smurfenruilvoorraden aan te leveren.

De kleine Sem loopt opgetogen naar zijn moeder: “Mam, ik moet er nu nog maar nul!” Jasper (5) moet even nadenken als hem gevraagd worden of smurfen cool zijn: “Mmmmja.” Tussen al het ruilen door krijgen alle kinderen en volwassenen “We zijn hier voor onze kinderen, hoor!” gratis petjes, pennen posters en smurfensportdrankjes uitgereikt: alles in het blauw natuurlijk.
Afgelopen zaterdag was de laatste dag dat de smurfen werden weggegeven, dus smurfmania nadert haar einde. “Tot en met volgende week zaterdag kunnen de klanten hun smurfpunten nog inwisselen”, zo laat Van Duin bereidwillig weten. Hij vervolgt: “We zijn overigens alweer bezig met een nieuwe actie voor Pasen. Onze hele winkel komt in het teken van de Paassfeer te staan. Ook krijgen we een echte Bollenstreekactie, waarbij gespaard kan worden voor gratis kaartjes voor Panorama Tulipland. Aan deze actie doen tien AH-winkels mee: bij iedere 10 euro ontvang je een spaarpunt en met 15 spaarpunten krijg je een gratis toegangskaartje.”