Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

03 september 2009

Feel the rhythm!

Danscentrum Mejan start met frisse stijl

SASSENHEIM – Al een jaar lang heeft Wouter Mejan les gegeven bij het voormalig danscentrum Van der Geest, maar zaterdag 5 september is het dan zo ver: Danscentrum Mejan opent officieel haar deuren. Vol energie hebben Wouter Mejan (22) en zijn partner Wendy Heemskerk (27) zich de afgelopen tijd ingezet om de komende jaren tot een groot succes te maken. Hun aanpak getuigt niet alleen van professionaliteit, maar ook van passie.

Door Joep Derksen

Gemakkelijk is het niet om in de danssporen te treden van Hannie en Martien van der Geest. Maar als het iemand kan, dan zijn het Mejan en Heemskerk wel. “Ik ben sinds mijn veertiende gefascineerd en gepassioneerd door de danssport”, vertelt Mejan. In dit gebouw danste ik heel intensief in wedstrijden. Ik heb sportmanagement gestudeerd en nadat ik twee jaar geleden hoorde dat Hannie en Martien ermee op gingen houden, besloot ik om de zaak over te nemen.”

Dat er nu nieuwe eigenaren zijn, wil zeker niet zeggen dat alles radicaal omgegooid wordt, vult Heemskerk aan. “We bieden latijns-amerikaans (ballroom & latin) en standaard dansen aan, net zoals in het verleden het geval was. Maar daarnaast hebben we wel iets nieuws: Rhythm Kids, waarbij kinderen in drie verschillende leeftijdsklassen kennis leren maken met dansen. In de leeftijdscategorieën van 4 tot 7 en van 7 tot 10 dansen ze zelfstandig op leuke kindermuziek. Vanaf hun tiende gaan ze een stap verder en dansen ze meer zoals in de videoclips. Zo kan de jeugd op jonge leeftijd kennis maken met de passie voor het dansen. Daarnaast is beweging ook hartstikke goed voor de kinderen. Bovendien werken we tijdens deze trainingen toe naar een kerstuitvoering die bij ons aan de Narcissenlaan 1a plaatsvindt.”

Jongvolwassenengroep

Danscentrum Mejan heeft daarnaast iets unieks opgezet: de jongvolwassenengroep die ballroom en latin dansen leert. Het blijkt een gat in de markt te zijn, want de aanmeldingen voor deze groep stromen binnen, informeren Heemskerk en Mejan. “Tot nog toe konden de mensen in deze leeftijdscategorie nergens terecht: ze waren te oud voor de jeugd van circa 13 jaar en ze wilden ook niet bij de 65-plussers meedansen.”

Wat is er zo uniek aan danscentrum Mejan? “We zijn een jong stel met een frisse stijl. Het is juist onze persoonlijke benadering dat veel mensen bevalt; we kennen de mensen bij naam. Het meest belangrijke bij ons is, dat je lol in het dansen hebt. Niet voor niets is onze slogan: Feel the rythm!”
Voor meer informatie: Danscentrum Mejan, Narcissenlaan 1a, Sassenheim, T: 0252 211 805, E: info@danscentrummejan.nl, W: www.danscentrummejan.nl.