Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

14 juli 2009

Eersteklas service volgens Himalayaanse stijl

Maithigar Restaurant

NOORDWIJK – Een compleet nieuw restaurant, met specialiteiten uit de Himalaya, opende vrijdag 3 juli haar deuren: Maitighar Restaurant. Gasten kunnen hier genieten van Indiase, Nepalese en Bhutaanse gerechten. Er is voor ieder wat wils: vegetarisch en non-vegetarisch, met of zonder curry. Maitighar is een echt familiebedrijf, waar met passie wordt gewerkt om de gasten zoveel mogelijk te laten genieten.

De naam “Maitighar” staat voor een typische Hindoe-uitdrukking: het is de benaming van het ouderlijk huis, waar een getrouwde vrouw terugkeert als ze haar ouders weer bezoekt. In dat huis wordt ze met de hoogste vormen van respect behandeld. Nandi Neopaney, partner samen met Goma Adhikarji, en chefkok Manonsra Adhikari zijn samen met ober Maya Neopaney voorbeelden van de typische Himalayaanse gastvrijheid. Dat werkt door in ieder onderdeel van hun zaak. Niet alleen kunnen de gasten op ieder moment een kijkje in de keuken nemen, ook genieten de eters van vele gratis extra’s. Nandi Neopaney: “Wij willen onze gasten eveneens de hoogste vorm van behandeling en respect geven. Dit doen we door het verstrekken van de beste kwaliteit eten, maar ook door onze unieke formule. Als mensen extra eten bijbestellen, dan berekenen we hiervoor geen kosten. Ook de appetizers zijn gratis. En als de mensen een grillgerecht bestellen, krijgen ze Indiaas brood, rijst of een groentecurry gratis erbij.”

De gasten kunnen genieten van een hoeveelheid aan gerechten, zoals lamsgrill of een gegrilde kip. Echter, zoals het in de Hindoestaanse gemeenschap gewoonte is, zit er geen biefstuk of varkenshaasje in. Nandi Neopaney: “We zijn Hindoes en we aanbidden koeien. Daarnaast is het voor ons verboden om varkensvlees te eten. Uiteraard zijn wijn en andere alcoholische versnaperingen wel aanwezig. Zo hebben we wijnen uit Australië, Spanje, Frankrijk en India.”

Het eten is een lust voor de tong en iedereen kan hier terecht. Aan alle gasten wordt gevraagd hoe zij hun eten bereid willen hebben: zonder curry, met een klein beetje curry of heerlijk ‘spicy’. Als enige restaurant in Noordwijk beschikt Maitighar over een originele klei-oven. Aanraders om te proefproberen zijn de Makhni Murig, Vindaloo en de Madras. Maitighar is ook te boeken voor feesten en partijen zoals huwelijksfeesten en bedrijfsfeestjes. Tot 75 mensen krijgen dan de best mogelijke behandeling, zo laten de hard werkende Bhutaanse gastheren en gastvrouw weten.
Voor meer informatie: Maitighar Restaurant, Parallel Boulevard 2, 2202 HP Noordwijk aan Zee, T: 071 887 0260, E: info@maitigharrestaurant.nl, W: www.maitigharrestaurant.nl.