Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

06 oktober 2009

Plus Van Dijk opent deuren nieuwe supermarkt

Diagonale stellingen, brede paden en een vrouwvriendelijke overdekte parkeerplaats

VOORHOUT – Woensdag 14 oktober opent Plus Van Dijk de deuren van haar nieuwe supermarkt aan de Herenstraat onder de nieuwe Agnes. Het is een grote stap vooruit voor deze supermarkt die vanaf dat moment ook onder een nieuwe leiding valt: Joop en Suzanne van Dijk zullen waken over het reilen en zeilen van deze winkel en ervoor zorgen dat het de klanten aan niets ontbreekt.

Door Joep Derksen

Joop van Dijk (28) is de zoon van de huidige Plus-eigenaren John en Ada van Dijk en samen met zijn vrouw Suzanne heeft hij ontzettend veel zin in de komende jaren: “Het bouwtraject heb je nooit in eigen hand, maar nu verloopt alles vlotjes volgens onze plannen. De stellingen zijn geplaatst in de nieuwe supermarkt en sinds zaterdag 3 oktober om 18:00 uur, de dag dat onze oude winkel haar deuren definitief sloot, zijn we samen met het personeel intensief bezig geweest om de nieuwe Plus openingsgereed te maken.”

Op dit moment assisteren Ada en John hun zoon en schoondochter nog wel eens, maar dat gaat vanzelf over, zo informeert Joop van Dijk. “Ik doe de operationele aansturing en mijn vrouw en ik gaan in de toekomst alles regelen, samen met ons personeel.” Zijn ouders beamen dat. Ada: “John gaat zich richten op Roelofarendsveen en voor mij begint het Grote Genieten!” Haar zoon repliceert: “Zeg, voor ons begint ook het grote genieten, want het is heerlijk om de Plus Van Dijk supermarkt te beheren!”

Ruimte-effect

Wat kunnen de supermarktshoppers verwachten van de nieuwe supermarkt? De nieuwe eigenaars: “De winkel wordt 2,5 keer zo groot, met een enorm groot aanbod van verse producten. We voegen 3.000 nieuwe artikelen toe, waardoor er een keuzeaanbod is van circa 15.000 artikelen. Deze komen in zogeheten diagonale stellingen te liggen, waardoor je een groter ruimte-effect krijgt. De klanten kunnen op iedere plaats door de winkel heen kijken. Door de vloerverwarming is de temperatuur van de winkel constant een aangename 18 graden.”

Ze vervolgen: “Dankzij de brede paden hebben de klanten veel ruimte en we houden het buurtsupergevoel vast. Dat Plus-gevoel realiseren we door één te zijn met onze klanten en nog meer klantgericht te werken. Zo zullen we zo veel mogelijk de schappen bijvullen zonder de klant tot last te zijn. We willen ervoor zorgen dat de klant zich 100% op zijn of haar gemak voelt en kan zeggen: ‘Dit is mijn winkel’. Dat moet zeker lukken met dank aan onze medewerkers: we hebben een topploeg!”

Een groot voordeel voor de klanten is ook de overdekte parkeerplaats, waar altijd 100 plaatsen gereserveerd zijn voor Plus-klanten. In deze parkeerplaats kan met de blauwe kaart anderhalf uur lang gratis geparkeerd worden. Ada van Dijk laat weten: “Dit is een vrouwvriendelijke parkeerplaats, met brede paden en je gaat met je auto niet stijl omlaag. Bovendien is de parkeerplaats goed verlicht. En met dit herfstweer is het heel prettig om niet in de regen te staan wanneer je de boodschappen in je auto moet laden.”

Toekomstplannen

Welke plannen hebben Suzanne en Joop van Dijk voor de toekomst? “Onze ambitie voor de komende jaren is om de meest succesvolle supermarkt van Voorhout te zijn. Uiteindelijk willen we het hele bedrijf overnemen, waarbij de winkel in Roelofarendsveen ook onder onze hoede valt. Als we die fase goed hebben doorstaan, wie weet of en hoe er dan verder gegroeid wordt. In ieder geval hebben we plannen voor nieuwe ontwikkelingen. Een daarvan is het internet. We zetten een lokale bezorgservice op voor alle inwoners van de gemeente Teylingen. Tot nog toe deden we deze bezorgservice alleen voor bedrijven, maar we willen dat de particulieren er ook van kunnen profiteren.” De bezorgservice is ideaal voor tweeverdieners die niet meer na hun werk en voor het koken nog naar de supermarkt moeten spurten. Ook mensen voor wie het soms lastig is hun huis te verlaten, is de bezorgservice een goede oplossing, want de gewenste producten worden aan huis afgeleverd.
In de openingsweek zijn er tal van feestelijke activiteiten zoals muziek en proeverijen. Ook geeft Plus van Dijk iedere dag wat weg. Voor meer informatie: www.plusvandijk.nl.