Heerlijk genieten bij Koetjes en kalfjes de Cleyburch
Door Joep Derksen
Koetjes en kalfjes de Cleyburch bevindt zich niet tussen allerlei andere restaurants aan de Boulevard, maar juist op een prachtige locatie aan de buitenkant van Noordwijk; met voldoende – en gratis – parkeergelegenheden. De locatie is een authentieke 16-de eeuwse kaasmakerij; een romantisch pand waar ook lunches en vergaderingen worden gehouden.
Van Duivenboden somt de voordelen op: “We zijn een officiële trouwlocatie en verzorgen op zo’n dag het echtpaar en alle gasten op de best mogelijke manier. Dit prachtige pand heeft een romantisch decor. Of het nu gaat om het restaurant, met de speciale verlichting, de honderden jaren oude opkamer of de oude hooizolder. In de wijnkelder verzorgen we moordspeldiners voor een gezelschap vanaf zes personen. Voor de zakelijke markt zitten we voor de lunches en vergaderingen op een ideale locatie: dicht bij de ontsluitingswegen richting Leiden en Amsterdam.”
Nostalgisch
Peters is het gezicht van de zaak en als ervaren chef-kok draagt Van Duivenboden zorg voor het eten. “Wanneer mensen me zeggen: ‘Kokkie, het was weer geweldig’, dan is mijn avond geslaagd. Iedere dag ga ik fluitend naar het restaurant. Sinds wij het roer hebben overgenomen, hebben we de porties groter gemaakt en krijgen de gasten extra bijgerechten. Tevens kan dagelijks een viergangenmenu worden samengesteld. De naam van het restaurant is ook aangepast, waarbij ‘de Cleyburch’ verwijst naar de oude kaasmakerij ‘De Cleyburch’, die garant stond voor kwaliteit. En dat is precies de doelstelling die Peters en Van Duivenboden voor ogen hebben: “Dit is een vergeten stukje Noordwijk en daar moet verandering in komen. De inrichting hebben we geoptimaliseerd, zodat hier een nostalgische sfeer hangt, met een modern tintje. Sonja en ik zijn er altijd en dat zorgt voor de persoonlijke touch. De gasten krijgen een warme ontvangst, want het draait om hen.”
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home