Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

16 november 2010

Ballen tussen de bollen

Golfbaan Tespelduyn opent greens

NOORDWIJKERHOUT – Na vele jaren van voorbereidingen, tegenslagen en doorzettingsvermogen was het dan eindelijk zover: Golfbaan Tespelduyn opende vrijdag 12 november haar banen, zodat fervente golfers de eerste vier Parkholes en de driving range konden gebruiken. In maart of april volgend jaar zijn de negen holes van de Bloembollenbaan klaar om bespeeld te worden. Dat wordt een lust voor het oog, want Tespelduyn is dan de eerste golfbaan ter wereld waar temidden van ruim een half miljoen bloembollen wordt gespeeld.

Door Joep Derksen

De werkzaamheden zijn nog niet geheel afgerond, maar het clubhuis en het twee etages hoge drivingrangegebouw zien er schitterend uit. De holes zijn met een lengte van tussen 65 en 95 meter uitermate geschikt om het technische aspect van het golfen goed onder de knie te krijgen. Caroline Jansen informeert: “Op de driving range hebben we twintig overdekte plaatsen met automatische tee-ups; je hoeft dus niet meer te bukken om je golfbal te plaatsen. Dit is een golfbaan met veel water, maar ook prachtige vergezichten. Wanneer je over een van de vijf holes op en om de Terp loopt, geniet je van prachtige vergezichten van het Kurhaus tot IJmuiden, met de Schipholtoren als duidelijk baken.”

Henk Koster, oud-directeur van de Keukenhof heeft de baan ontworpen en op dit moment zijn nog altijd mensen bezig om de ruim 500.000 bloembollen te planten. Er zijn meer unieke zaken: zo heeft de bloembollenbaan ook een hole, waarbij de golfer 23 meter de diepte in moet slaan en zijn de Parkholes verlicht. De greens zien er nu al goed uit en veel golfers zullen genieten van de pitch & putting green achter het clubhuis. Daarnaast zijn er twee putting greens, waarvan één is uitgevoerd met kunstgras; die is dus het hele jaar bespeelbaar. Jansen: “Op onze baan moet je vrij precies spelen, al zijn de holes qua lengte te overzien. Hierdoor is het een mooie baan voor geoefende, maar ook onervaren golfers.”

Om op Tespelduyn te spelen, hoef je geen lid te worden. De introductieprijs voor een golfrondje lopen is 7,50 euro en later wordt de greenfee 25 euro voor negen holes. Ook kan een jaarkaart gekocht worden voor 750 euro, welke garant staat voor onbeperkt speelrecht. Jansen: “We gaan maar heel weinig toernooien houden, dus kan van die jaarkaart maximaal gebruik gemaakt worden.”
Golfbaan Tespelduyn is gevestigd aan de Tespellaan 53 in Noordwijkerhout. Voor meer informatie: www.tespelduyn.nl.