Potentieel sterrestaurant geopend
‘Als je een half uur met Jean Jacques praat, loopt het water je al in de mond’, zo vatte Ab van der Wiel de professionaliteit van de meesterkok annex Maître Cuisinier de France samen. ‘Met Katja vormt hij een geweldig team en de passie voor koken van Jean Jacques is ongelooflijk; zoiets kennen we niet in andere vakgebieden.’
Terwijl de circa 200 gasten hapjes en drankjes ontvingen van de bediendes die in de door Ronald Kolk ontworpen outfits rondliepen, pleitte Hans de Boer, onder meer voormalig MKB-bestuurslid, voor de terugkeer van het oude gildewerken. ‘De traditionele waarden van leermeester – gezel – leerling gelden met name in de opleiding tot kok. Ik ben verheugd dat Jean Jacques zijn restaurant een avond per jaar beschikbaar stelt voor een deel van de jongens en meisjes die een koksopleiding volgen.’ De Boer refereerde aan de perfectionistische instelling van Menanteau en zijn vrouw toen hij toevoegde: ‘Volgens mij moeten Jean Jacques en Katja op die avond er niet bij zijn!’
Na een filmpje over een bezoek van het echtpaar aan het sterrenrestaurant Librije, nam Adriaan Grandia, oud-directeur van L’Europe; voormalig werkgever van Menanteau, het woord. ‘Jean Jacques komt uit een familie die werkzaam is in restaurants. Hij begon zijn carrière in Nederland in Hotel Noordzee, hier in Noordwijk en leerde daar zijn vrouw Katja kennen. Jean Jacques is een uitermate gedreven man en eindelijk krijgen we in Noordwijk een restaurant waar het een beetje goed mee zal gaan.’
Grandia vervolgde: ‘Jean Jacques heeft wel een probleem; hij kan uitstekend koken, maar blijft even lang in het restaurant als Speedy Gonzales. Als je ‘m even wilt spreken om hem te complimenteren over zijn werk, moet je ‘m echt vast houden.’ Besluitend: ‘Jean Jacques, je was een kunstenmaker en een echte artiest. Ik wens je alle succes in de wereld en hoop hier vaak te komen.’
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home