Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

16 februari 2011

Open Coffee ontstaat uit belangeloze passie

STREEK – Goed ondernemen kan ook belangeloos. Sterker nog: juist door af en toe belangeloos te opereren, word je een betere ondernemer. Met deze gedachte in het achterhoofd hebben de lokale ondernemers Cees van den Berg (Marketing Creator in Lisse), Paul van der Putten (PlusLive te Hillegom) en John van der Tol (Bollenstreek IntoBusiness in Voorhout) het initiatief genomen voor de maandelijks terugkerende ‘Open Coffee Bollenstreek’. Het is een gratis netwerkevenement, waar ondernemers elkaar ongedwongen ontmoeten. Geen stress om een opdracht te scoren, maar ongedwongen samen zijn; ‘Ontmoeten zonder moeten’.

Het was Van den Berg die als eerste de ‘Open Coffee Bollenstreek’ opzette, enthousiast geworden door eenzelfde evenement in Den Haag. Het groeide gestaag, tot hij in contact kwam met Van der Tol en Van der Putten. Gedrieën kwamen ze tot de visie om de ‘Open Coffee Bollenstreek’ grootser aan te pakken en dankzij hun eigen netwerken kwamen woensdag 26 januari in De Nachtegaal maar liefst 86 ondernemers bij elkaar tijdens de ‘Open Coffee 2.0’. Het was een groot succes, juist door de andere aanpak.

Open Coffee Bollenstreek vindt altijd op locatie bij een bedrijf plaats en op 26 januari waren ondernemers uit zowel het MKB, vertegenwoordigers van grote bedrijven als ZZP’ers waren aanwezig. Enkelen van hen maakten gebruik van het ‘Zeepkistje’: zij mochten een minuut lang hun bedrijf promoten en als tegenprestatie stelden ze een product of dienst ter beschikking. De minder welbespraakten kregen de gelegenheid om zich in te schrijven bij het onderdeel ‘Ik bied’ en ‘Ik vraag’.

Na afloop van iedere Open Coffee Bollenstreek ontvangen alle deelnemers een digitale nieuwsbrief, zodat de ondernemers zich niet alleen kunnen promoten, maar er ook een verdergaande interactie ontstaat. Er zijn geen kosten aan verbonden: ‘We doen het belangeloos, want de Open Coffee Bollenstreek is ontstaan vanuit onze passie’, vertelt Van der Tol en Van der Putten licht toe: ‘We willen stimuleren dat ondernemers meer met elkaar samenwerken, zodat steeds meer bedrijven het belang inzien van met elkaar lokaal zakendoen.’

De Open Coffee Bollenstreek vindt plaats op elke laatste woensdag van de maand tussen 09:00 uur en 11:00 uur, op verschillende locaties. De volgende gastheer voor dit evenement op woensdag 23 februari is het Landgoed Keukenhof in Lisse, waarna op 30 maart de ondernemers kunnen netwerken bij golfbaan Tespelduyn te Noordwijkerhout. Voor meer informatie: www.opencoffeebollenstreek.nl.