Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

12 april 2011

‘Einde aan spannende periode’

Toppers openen Tespelduyn

NOORDWIJKERHOUT – Na een voorbereidingsperiode van ruim zes jaar opende Landgoed Tespelduyn op zaterdag 2 april de Bloembollenbaan, waar op 9 holes gegolfd kan worden. Veel publiek kwam opdagen om getuige te zijn van de eerste flight golfers: ex-voetballer en begenadigd golfer Marco van Basten, swingguru Tom o’Mahoney, de Leidse cabaretier Jochem Myjer en voormalig tennisprof Tom Okker.

Het waren emotionele momenten voor Heleen Duivenvoorde, haar ouders Piet en Wil en de rest van de familie die dicht bij het opzetten van de golfbaan betrokken waren. Een jarenlange strijd met de provincie, natuurorganisaties en bollenboeren ligt eindelijk definitief achter de rug. Veel scepsis moest overwonnen worden om de voormalige vuilnisbelt en enkele stukken bollengrond om te toveren tot een golfbaan met een dertig meter hoge terp. Voor de fervente golfers is deze terp nu een waar pièce de résistence; het is niet iedereen gegeven om de golfbal dertig meter omhoog te slaan om bovenop de berg te komen.

De ontwerper van de golfbaan, de heer Koster, kijkt tevreden naar het eindresultaat: ‘De afgelopen jaren was een wervelende en spannende periode die niet altijd even gemakkelijk was voor de betrokkenen. Het bleek niet mogelijk om een 18-holes golfbaan aan te leggen, maar de aanleg van de ecologische zone leidde tot meer chemie tussen de overheden en de uitbaters. Wij hebben ons best gedaan, nu is het aan de golfers om veel plezier aan deze golfbaan te beleven.’ Ook Piet Duivenvoorde was overgelukkig: ‘Ondanks diverse tegenslagen zijn we er toch in geslaagd de golfbaan, inclusief de toeters en bellen, gerealiseerd te krijgen. Vorig jaar was er nog niets en nu staat alles er. Onze businessclub heeft al 120 leden en dat betekent dat er nog maar enkele plaatsen over zijn.’ Met de onthulling van een enorme golfbal omringd door bloemen openden Heleen Duivenvoorde en haar ouders officieel de Bloembollenbaan, waarna de vier prominenten de baan als eerste mochten testen.

In hun kielzog volgden veel golfprominenten en –specialisten. Zij genoten volop van de baan en het prachtige uitzicht bovenop de terp. ‘Het is een mooie baan zonder pretenties. Op dit soort banen worden de talenten van de toekomst geboren’, zo oordeelde golfer Diederick Camphuys. De 9-holes Bloembollenbaan bestaat uit één par 5 hole met een totale lengte van 425 meter, waarbij de afslag zich op zeeniveau bevindt en de green op 18 meter hoogte ligt. Daarnaast zijn er drie par 4 holes, met baanlengtes van 275 tot 390 meter. Bij de 390 meter lange hole 3 bevindt de afslag zich op 23 meter hoogte en de green op zeeniveau. Vanaf dit hoogste punt hebben de golfers een breed uitzicht op de skylines van Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag. Tot slot zijn er vijf par 3 holes, met lengtes van 70 tot 180 meter. Voor meer informatie: www.tespelduyn.nl.