Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

04 mei 2011

Passie voor auto’s en mensen

LEIDERDORP – Automobielbedrijf Oudshoorn viert haar albasten jubileum; al 75 jaar verkoopt, onderhoudt en repareert dit familiebedrijf auto’s in alle soorten en maten. Sinds 1974 specialiseerde Oudshoorn zich in het merk Mitsubishi, waarna vorig jaar de Nissan-modellen aan het assortiment werden toegevoegd. Udo Oudshoorn, samen met zijn broer Don mede-eigenaar, blikt terug op driekwart eeuw autogeschiedenis.

Het huidige bedrijf had nooit bestaan zonder Adriaan Oudshoorn. Of, om precies te zijn; zonder diens werkgever die op een dag in 1936 failliet ging. Als persoonlijke chauffeur had de opa van de huidige eigenaren maar van één ding verstand: auto’s. Hij volgde zijn hart en zette zijn eigen garage op in een voormalig café aan de Levendaal in Leiden. Het was een, zoals we het nu noemen, universeel garagebedrijf, waar iedereen met een motorisch vervoeringsysteem geholpen werd. Ook had Oudshoorn senior een benzinestation en bracht hij klanten desgewenst rond.

Vanaf 1960, het jaar waarin Oudshoorn’s zoon Ad in de zaak kwam, gingen de ontwikkelingen van automobielbedrijf Oudshoorn in een stroomversnelling en groeide de onderneming explosief. Dit kwam niet alleen omdat de auto geen product meer was voor de elite, maar ook omdat het bedrijf de dealerschappen van Saab en Mitsubishi bemachtigde. ‘In 1976 opende mijn vader dan ook een showroom in de Rooseveltstraat’, vertelt Udo. Toch bleef het chronisch gebrek aan ruimte bestaan, waardoor het bedrijf op zoek diende te gaan naar andere alternatieven.

Furore

Daarom werd in 1980 de eerste paal geslagen voor het nieuwe pand aan de Touwbaan in Leiderdorp. Deze honneurs werden door de toen 10-jarige Udo waargenomen. Nog elf jaar behield Oudshoorn het Saab-dealerschap, maar sinds 1991 maakt het automobielbedrijf nog altijd furore als Mitsubishi-dealer. En sinds 2010 is hier dus ook het Nissan-dealerschap bijgekomen. ‘Dat gaat naar alle tevredenheid, want de modellen van deze merken bijten elkaar niet’, informeert Udo. ‘Mitsubishi- en Nissan-rijders zijn trouwe rijders; ze blijven bij het model waar ze goede ervaringen mee hebben. En bij ons weten de klanten dat ze zonder afspraak binnen kunnen komen.’

Nu de derde generatie aan het roer staat, worden de ambities wellicht bijgesteld. Willen de beide broers een keten aan automobielbedrijven vestigen? ‘Absoluut niet!’, laat de directeur weten. ‘We hebben geen ambities voor een vijfde, zesde of zelfs een tweede vestiging. Wij willen onze diensten graag persoonlijk houden. De klant moet zich niet als een nummer voelen.’ Zijn ogen glinsteren als hij vervolgt: ‘Zelf ben ik niet echt autominded. Het gaat mij om het contact met de mensen; per dag ontmoet ik twintig personen en communiceer met hen. Dat maakt het voor mij leuk.’

Ter ere van het 75-jarig bestaan biedt automobielbedrijf Oudshoorn in de maanden mei en juni een hele reeks kortingen op accessoires; zowel nieuw als via kortingsbonnen. Daarnaast zal Oudshoorn unieke financieringsacties opzetten.

Voor meer informatie: Oudshoorn b.v., Touwbaan 5, 2352 CZ Leiderdorp. T: 071 541 0141, E: info@oudshoornbv.nl, W: www.oudshoornbv.nl.