Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

13 juli 2011

Eerste klas kwaliteit tweedehands goederen en met twee maanden garantie

LEIDEN – Wie tijdelijk krap in het geld zit, kan voortaan terecht bij Cash Converters Leiden B.V. Of het nu gouden sieraden, laptops, gsm’s, fotocamera’s of muziekinstrumenten zijn; als het schoon, werkend en legaal verkregen is, betaalt Cash Converters direct contant geld. Indien gewenst worden de goederen een maand of langer bewaard, zodat de klant het product kan terugkopen. Deze franchiseorganisatie heeft de afgelopen jaren bewezen dat kwaliteit, eerlijkheid en service bovenaan staan. Twee weken geleden werd in Leiden de achtste vestiging geopend.

Eigenaar / Ondernemer Reginald Versteeg laat weten dat Cash Converters enkel duurzaam gebruikte goederen koopt en verkoopt, maar geen kleding, witgoed, meubels, dieren of bederfelijke waar. ‘We geven goederen een tweede leven en helpen tegelijkertijd de mensen die dat op financieel gebied nodig hebben.’ De mensen die gebruik maken van cash converters komen uit alle lagen van de samenleving: bijstandsmoeders, studenten of jongens die een flinke boete hebben gehad en hun mobieltjes belenen om deze boete te kunnen betalen.

Een deel van deze goederen wordt tijdelijk opgeslagen en vaak binnen een maand weer terugbetaald door de beleners. Andere spullen kunnen in de winkel gekocht worden, tegen extreem lage prijzen. De opa van Versteeg was antiekhandelaar in Leiden en het is duidelijk dat de appel niet ver van de boom valt. Hij toont een aantal Chinese ivoren beeldjes uit de 18de eeuw als hij vertelt: ‘Het is elke dag weer feest om te zien wat voor spullen er binnen komen. De mensen vinden het zonde om de spullen weg te gooien en willen geen gedoe met internet of dat vreemden hun huis bezoeken.’ Verderop in de nette, verzorgde winkel staan gitaren, kunstvoorwerpen, keyboards en computers; alles voor zeer lage prijzen.

Versteeg geeft om de mensen die bij hem en zijn collega Karim langs komen, al is dat in zijn vak soms lastig. ‘We helpen de mensen wanneer ze in de problemen zitten. Soms horen we de verhalen over de problemen waarmee onze cliënten geconfronteerd worden en dan is het moeilijk om zakelijk te blijven denken. Ik heb de neiging om teveel te geven. We zitten in een moeilijke financiële tijd, maar willen zo goed mogelijk de mensen kunnen steunen.’

De kwaliteit van Cash Converters toont zich ook in het beleid aangaande goederen met een verdachte afkomst; die komen niet in de winkel te liggen, als het aan Versteeg ligt. ‘We staan in nauw contact met de politie en doen dus geen zaken met een junk die een gouden ketting langs komt brengen. We willen niets te maken hebben met foute handel, want we hebben een naam hoog te houden.’

Tot slot tipt Versteeg hoe klanten de hoogste bedragen kunnen krijgen voor hun producten. ‘Lever het product compleet in; dus een telefoon met een oplader en het liefst het originele doosje. En een horloge compleet met doos en aankoopbon levert gewoon meer op.’

Voor meer informatie: Cash Converters Leiden B.V. Botermarkt 21 te Leiden. T: 071 887 7920, W: www.cashconvertersleiden.nl.