Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

19 januari 2012

Elfering heropent zaak

LISSE – Vijfentwintig jaar lang was Ben Elfering met zijn Doe Het Zelf zaak hét gezicht van winkelcentrum Poelmarkt. Maar van de ene op de andere dag kreeg hij de mededeling dat er voor zijn zaak geen ruimte was in het ‘vernieuwde concept’ van de Poelmarkt. Nu bouwt hij op 63-jarige leeftijd een nieuwe zaak op aan de Heereweg 212B (vlakbij het Vierkant).

De officiële opening vond plaats op dinsdag 10 januari, maar in de dagen daaraan voorafgaand was Elfering druk bezig met het inrichten van zijn nieuwe winkel. Omdat hij op stel en sprong de zaak moest sluiten in de Poelmarkt, heeft hij het merendeel van zijn klanten nooit goed kunnen informeren over de toekomst van de zaak. ‘Ik heb de enige gespecialiseerde DHZ-zaak in Lisse en zit nu op een nieuwe locatie. Ik dank mijn klanten voor hun medeleven.’

Elfering blikt terug op de afgelopen paar maanden. ‘Ik ben zelfstandig ondernemer en na 25 jaar in de Poelmarkt moest ik nog twee jaar mijn winkel beheren om ook van mijn pensioen te kunnen genieten. Maar de eigenaren van de Poelmarkt gingen verbouwen en er was geen plaats meer voor mij. Het ging zelfs zo ver dat ik een brief van hun advocaat kreeg, met de mededeling dat ik binnen vijf dagen uit de zaak moest zijn.

Maar als een echte ondernemer kijkt Elfering liever vooruit naar de toekomst: ‘Ik heb gelukkig een nieuwe plek voor mijn winkel Elfering Doe Het Zelf gevonden en daar ben ik heel blij mee.’