Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

06 juni 2012

Restaurant Alexander

Alexandrine Tinneplein 96-108, 2331 PP Leiden, T: 071 579 0216.

LEIDEN – Wie Chinees Indisch Restaurant Alexander bezoekt vanwege de heerlijke maaltijden, proeft ook het genot kennis te nemen van de Chinese cultuur. Dankzij de een unieke serie tussengerechtjes, kunnen de gasten genieten van veel verschillende smaakbelevingen. Ook introduceert Alexander als eerste restaurant van de Benelux het ‘Bobarrangement’.

Restaurant Alexander heeft een moderne Chinese keuken, met aantrekkelijke en vernieuwde topgerechten uit China. De chef-kok en zijn souschefs koken volgens traditionele stijlen afkomstig uit de regio’s Sichuan, Beijing, Guangdong en Shanghai. De tussengerechten zijn zeer populair bij de gasten. Eigenaresse en sommelier Anja Hu informeert: ‘Dat zijn heel mooie en op een hoger niveau fijngemaakte gerechtjes, die de gasten in kleine hoeveelheden voorgeschoteld krijgen. Op die manier kun je meerdere smaken proeven en je eigen menu samenstellen. Wij noemen dat ‘Share dining’; je proeft het eten met elkaar. Zo doen Chinezen het al duizenden jaren lang; je zet alle gerechten op tafel en deelt het eten met de andere mensen in je gezelschap.’

Voorbeelden van de tussengerechten zijn: ‘De rook van de vuureend’ (eendenborstsalade gerookt in jasmijnthee) en ‘De runderen van het zwarte goud’ (gebakken ossenhaas met zwartepepersaus). Maar ook visgerechten als ‘De draak van de Noordzee (gestoomde kabeljauw met vijf kruidengarnalen).

Als U wilt dineren, kunt U kiezen voor a la carte maar ook voor het steeds wisselend chefs viergangendiner.

Bij al deze gerechten en het chefs viergangendiner passen uiteraard fijne wijnen. Gasten kunnen ook kiezen uit een wijnarrangement voor drie en zeven glazen.

Veel wijn drinken en autorijden gaat niet samen, maar Restaurant Alexander heeft hier de perfecte oplossing voor gevonden: het BOB-arrangement. Anja Hu legt uit: ‘De mensen die nog moeten rijden kunnen er voor kiezen om ook te genieten van de geserveerde wijnen. Ze krijgen dan evenveel glazen wijn als de andere gasten, alleen zitten in die glazen enkel kleine bodempjes wijn.’

Anja Hu: ‘Ons chefs viergangendiner is zeer scherp geprijsd, 32,50 euro per persoon. Wilt u nog meer verrast worden door onze chef kok, kies dan voor het vijf- of zevengangenmenu.’ Over enkele maanden organiseert Restaurant Alexander het jaarlijkse Najaarsfeest. Voor meer informatie: www.alexander-leiden.nl.