Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

26 juli 2012

Mangerie de Jonge Koekop biedt culinaire verrassingen


Lange Mare 60, T: 071 514 1937

LEIDEN – In een voormalig oliepakhuis bevindt zich een uniek restaurant: Mangerie de Jonge Koekop. Hier worden iedere dag de gasten culinair verwend. Niet alleen vanwege het heerlijke eten en drinken, maar ook de intieme locatie werkt uitermate sfeerverhogend. Of het nu binnen in het authentieke restaurant is, of buiten op het gezellige terras.

Speciaal voor deze zomerdagen biedt Mangerie de Jonge Koekop twee unieke arrangementen aan. Wat dacht u van het Bib Gourmand menu?! Onderdeel van dit exclusieve menu, voor slechts 34,50 euro, is onder meer de dun gesneden Albacore tonijn met daarop Hollandse garnalen, verse augurk, radijs, zeewier, tempura van gamba en een schuim van wasabi. Vervolgens kan genoten worden van een gebraden Barberie eend met een loempia gevuld met gestoofd vlees van de bout, gereserveerd met een eigen jus. Het geheel wordt afgerond met een prachtige creatie van aardbeien en framboos.

En wat dacht u van het Theatermenu? Iedere dag van 17:00 uur tot 20:00 uur worden de gasten hiermee verwend. Het Theatermenu begint met een amuse van het huis, waarna vanaf de menukaart gekozen kan worden voor de beide gerechten die onderdeel uitmaken van het tweegangenmenu. Ook wordt desgewenst rekening gehouden met specifieke dieetwensen. Het theatermenu, dat slechts 27,50 per persoon kost, omvat ook een koffie/thee servies met zoete hapjes. Het geheel wordt afgerond met overheerlijk ijswater, boerenbrood en roomboter.

Eigenaar Martin van der Ham is met recht trots op zijn restaurant. ‘Juist in het intieme restaurant met slechts veertig zitplaatsen of op het gezellige terrasje met twintig stoelen, kunnen onze gasten maximaal genieten. Het eten wordt door de beste koks vervaardigd en de bediening hier is precies zoals het bedoeld is: gericht op de gasten. Mensen met specifieke dieetwensen komen hier ook aan hun trekken; in samenspraak met de gasten worden de gewenste gerechten klaargemaakt.’

Nieuwsgierig geworden naar Mangerie de Jonge Koekop? Als u er bent, probeer dan eens de bisque van Hollandse garnalen met daarin een gegrilde coquille en een crème van sereh en bieslook. Of neem als hoofdgerecht een combinatie van gebakken Australische runderentrecote en gekonfijte Bavette met een marmelade van sjalot, eigen kaantjes en een jus van Madeira. Of probeer een van de andere tientallen culinaire verrassingen die Mangerie de Jonge Koekop voor u in petto heeft!