Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

28 januari 2013

‘Als u écht lekker wilt eten’

Restaurant Surakarta

Noordeinde 51 – 53, 2311 CB Leiden, T: 071 512 3524

Wanneer een restaurant al ruim dertig jaar bestaat, dan weet je dat dit alleen kan, omdat het personeel zich volop en met passie inzet voor de gasten. Restaurant Surakarta onderscheidt zich niet alleen door haar gerechten van Indonesische specialiteiten, ook levert de zaak extra diensten, zoals een afhaalservice, bezorgdienst en catering voor partijen en evenementen.

Eigenaar Bart de Boer nam de zaak acht jaar geleden over en hij spreekt vol lof over het restaurant, zijn ‘kokkies’ en het personeel. ‘De kokkies verzorgen de gerechten zoals die gemaakt worden op Midden – Java. Dus wat zoeter en milder van smaak.’ Het restaurant met 42 zitplaatsen is dan ook populair bij de etensgenieters in de wijde regio. En dat komt niet alleen door de speciale gerechten waar uit gekozen kan worden. Natuurlijk biedt Surakarta de klassieke rijsttafels aan, maar probeer eens de Gulai Kambing; in kerrie gekruid geitenvlees, geserveerd met witte rijst en diverse groenten. Of wat dacht u van de Sambal Goreng Hati (heerlijke gekruide en gebakken kippenlevertjes, geserveerd met witte rijst en diverse groenten). De echte kenners kiezen ook voor de Ikan Bali (in bananenblad gestoomde makreel, geserveerd met witte rijst en gemengde groenten in kokos).

De weekspecialiteit is ook populair: de kokkies bepalen iedere maandag welke smaakverrassing ze aan de gasten zullen aanbieden. En als je aan tafel zit tussen de Indonesische decoraties en Wajangpoppen, genietend van de Indonesische muziek, vergeet je al gauw dat je in Leiden bent en waan je jezelf in Oosterse sferen. Wie echter minder tijd heeft om uitgebreid te genieten, kan zijn gewenste bestelling zelf afhalen en krijgt dan nog 10% korting ook.

Dankzij de Surakarta express kunnen de Indonesische gerechten ook thuis bezorgd worden; dagelijks tussen 17:00 uur en 21:00 uur, zonder afleveringskosten en in de hele regio. De Boer: ‘Alle gerechten zijn dagvers en worden in speciale thermoboxen bezorgd, zodat ze vers en op temperatuur gehouden worden. Afhankelijk van de drukte is een bestelling binnen een uur bezorgd.’

Surakarta Catering is al een waar begrip geworden bij bedrijven en particulieren. Wie wel een feest wil organiseren, maar geen zin heeft om van tevoren vele uren in de keuken te staan, vraagt Surakarta om deze taken over te nemen. De Boer: ‘We bereiden alles voor en bezorgen het eten op de gewenste locatie. Inclusief catering, buffetmateriaal en – indien gewenst – borden met bestek. Ook geven we tafelkleden en decoratiemateriaal in bruikleen en zelfs bieden we de mogelijkheid dat een van onze dames achterblijft voor de bediening en het uitserveren.’

Voor meer informatie: www.surakarta.nl.