Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

09 april 2007

Leerlingen KTS schitteren in kookwedstrijden


Voorhout – De laatste jaren lijkt het wel of er alleen maar slecht nieuws is over vmbo-scholen, maar de K.T.S. liet vorige week woensdag zien dat er veel leerlingen zijn die inzet tonen en hiervoor ook beloond worden. Meer dan 30 jongeren sloofden zich uren lang uit om de eerste prijs te winnen in de kokkerelwedstrijden en restaurantwedstrijden.

door Joep Derksen

De deelnemers streden in drie verschillende categorieën: bakken, keuken en bedienen. Dit alles gebeurde onder het keurende oog van juryleden die gerenommeerde namen zijn uit het restaurantwezen. Voor de bakwedstrijden strijden acht teams van twee personen om de eerste plek. Winnaars zijn Alex en Chris Koekebakker en het juryrapport vermeldde: “Zij zullen nog hoge ogen gooien in Wageningen bij de landelijke finalewedstrijd later dit jaar!”

Voordat bekend werd gemaakt dat hij de winnaar was, had Chris nog geen enkel idee: “Het was een zware competitie en ik ben middelmatig tevreden over mijn resultaten. We moesten verschillende producten bakken, zoals gevulde koeken, croissants en pizzabroodjes. Ik heb deze vaak geoefend, maar tijdens zo’n wedstrijd is het toch moeilijker.”

Lastige klus

Jurylid Piet Zuyderduyn vertelt dat hij een lastige klus had: “De uiteindelijke winnaar is bepaald door een combinatie van talent, inzet en geluk. Het gaat om het totale plaatje van alle gebakken producten.”

In de K.T.S. is een restaurantgedeelte waar Teylingers regelmatig komen eten en kunnen genieten van de kookkunsten van de leerlingen in de keuken. Ook deze dag zijn zeven tafels bezet. Allen genieten van de hoge kwaliteit eten dat ze voorgeschoteld krijgen. De 16 deelnemers, verdeeld in acht groepen, hebben ook goed hun best gedaan en uiteindelijke winnaars werden Stefan Paauw en Jacco Roest.

In het restaurant zelf dongen de leerlingen die het bedienend personeel vormden ook mee naar de prijzen. De jury keek niet alleen naar hun enthousiasme en omgang met de gasten, maar ook of ze het menu goed konden vertellen, het bord goed plaatsten en de wijn perfect inschonken. Beoordeler Toon Vink is streng: “Die jongen krijgt van mij een nul, want er straalt totaal geen enthousiasme van uit.” Uiteindelijke winnaar van het serveren was Gregor Tacx, die ook al de eerste prijs behaalde in het zo mooi mogelijk dekken van een tafel.
De beste conclusie werd getrokken door René Ekema, leraar bakker: “Prijs of geen prijs, jullie zijn onze beste leerlingen!”