Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

19 maart 2008

‘Grote behoefte in Teylingen voor echte musicalgroep’

Audities Up2Stage boven verwachting goed gezocht

SASSENHEIM – Meer dan vijftig mensen kwamen af op de eerste auditie-avond van de nieuwe musicalgroep Up2Stage. Niet alleen kinderen tussen de 13 en 21 jaar, maar ook dertig- en veertig-plussers streven ernaar om over een jaar een heuse musical te kunnen uitvoeren. De initiatiefnemers, Karin Collé en de broers Koos, Rob en Paul Burgmeijer, zijn overweldigd door het succes: “We waren eerst bezorgd of we wel 25 mensen zouden krijgen, maar deze belangstelling toont de grote behoefte die er in Teylingen bestaat voor een echte musicalgroep.”

Dinsdag 11 maart lopen de aspirant-musicalsterren binnen in een van de zalen van Dansstudio Sonja, waar de auditierondes voor Up2Stage worden gehouden. Enigszins timide staan de 53 deelnemers te wachten op wat komen gaat. Een goed moment om te vragen naar hun beweegredenen om hieraan deel te nemen. Richard (12): “Ik vind toneelspelen en zingen heel leuk. Ik zie niet op tegen de selecties, want ik ben best wel goed.” Eva en Nina (beide 15) staan naast elkaar te giebelen. Waarom zijn zij hier? Nina: “Ik ben hier omdat Eva mij had opgegeven. Ik hoorde het net een half uurtje geleden!” Eva: “Het leek ons leuk om te dansen, zingen, acteren en op toneel te staan. We willen allebei ook later op het toneel.” Hoe zien zij hun kansen? Eva: “Ik ga de audities redden, en jij ook Nina!”

De eerste auditieavond gaat beginnen. Koos introduceert zichzelf en vertelt: “Het doel van Up2Stage is om over een jaar met ons allen een musical op te voeren. Of in ieder geval met een deel van jullie. We zijn nu met 53 mensen en willen naar 25 tot 30 mensen. Waar we op letten? Zang is het belangrijkst en daarnaast ook toneel en dans, maar vooral willen we zeggen dat we het fantastisch vinden dat jullie allemaal meedoen!”

De deelnemers gaan in een grote cirkel staan en moeten zich voorstellen en iets vertellen over de eigen achtergrond. Koos: “Dit is de eerste oefening: jezelf presenteren en dat heeft met houding te maken. Sta dus niet in elkaar gezakt, maar rechtop en met uitstraling. Laat zien wie je bent of speel het. Je moet niet te zacht spreken maar HARDER praten en de woorden goed eruit gooien. Probeer daarnaast iedereen aan te kijken. Maar het belangrijkste van alles is dat jullie plezier hebben. Straal dat vooral uit, want we zijn hier allemaal voor de lol. Als je het niet voor je lol doet, moet je hier niet zijn.”

In een pauze vertelt Koos: “We kwamen op het idee van Up2Stage omdat hier in Teylingen in feite helemaal niets is, waarbij kinderen tussen 13 en 21 jaar leren om in een musical op te treden. Karin en Rob hebben heel veel ervaring in toneel en Paul en ik zingen al twintig jaar, dus hebben we al twee onderdelen van het musicalwezen te pakken. Dansstudio Sonja staat ons bij met het dansen. Zingen is het belangrijkste van alles, want als je niet kunt zingen kun je eigenlijk niet optreden. Kunnen zingen, dat moet je in je hebben, want je kunt het na je dertiende jaar niet leren.”

Op 8 april wordt tijdens een auditieavond het eindoordeel gegeven en krijgen de deelnemers te horen wie van hen volgend jaar in een echte musical in een van de regionale theaters mag optreden.