Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

19 maart 2008

Historische Kring exposeert met oude foto's en tekeningen

VOORHOUT – De Historische Kring Voorhout bestaat in 2008 alweer tien jaar. Om dit te vieren wordt op 26 maart, tijdens de HKV-jaarvergadering, een nieuwe tentoonstelling officieel geopend in Panorama Tulipland.
Bezoekers kunnen onder meer foto’s en tekeningen bewonderen van het Boerhaavehuis, de ruine van Teylingen en de collectie van Colijn. In het oude deel van het gebouw waar Panorama Tulipland gevestigd is, kunnen de bezoekers nog de oude bollenstellages bewonderen. Ook hebben enkele oude Voorhouters eigen materiaal geschonken voor deze tentoonstelling. Deze stukken zijn dus voor het eerst openbaar.

Cock van Steijn vertelt: “De expositie is ook een rondje door Voorhout heen, met de hele historie. Die fotocollage is tevens medebedoeld om Panorama in Voorhout te houden. Voorhout is namelijk verweven met Panorama Tulipland, want die bollenarbeiders die op het panorama afgebeeld zijn leefden en werkten onder andere in Voorhout.”

Ook is er continue een powerpointpresentatie in de stand van de HKV te zien, met allemaal oude foto’s van Voorhout en markante Voorhouters, die gedigitaliseerd zijn. “Hiermee willen we ook laten zien dat aan de HKV geschonken foto’s daadwerkelijk worden gebruikt en getoond voor een groot publiek.” De tentoonstelling is gedurende de gehele openstelling van Panorama Tulipland te bezichtigen.