Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

18 februari 2009

‘Compassie voor de medemens’

Stichting Sparkles Thuiszorg

RIJNSBURG – Uit het schoonmaakbedrijf Sparkles is op 14 augustus jongstleden de Stichting Sparkles Thuiszorg ontstaan. Doordat het bedrijf werd ingehuurd door een thuiszorgorganisatie om de huizen van haar cliënten schoon te houden, kwam Sparkles met schrijnende situaties in aanraking. Dit tot groot verdriet van directeur Ria ten Bokkel en haar managementteamleden Sylvia Bicker en Ronald Hiensch: ‘Dit kan veel beter’, zo besloten zij en ze voegden de daad bij het woord door de non-profit stichting op te richten.

Ten Bokkel: ‘Met de Stichting Sparkles Thuiszorg willen we meer doen dan de anderen. Wij gaan niet voor de grote geldstroom, maar geven aandacht aan de mensen en signaleren problematieken. Wij geven om het welzijn van de ouderen en proberen mensen uit hun isolement te halen. Alle mensen die we vanaf het begin geholpen hebben, zijn via het Persoonsgebonden budget (PGB) bij ons gebleven: zij willen nooit meer iemand anders.’

Ze voegt hieraan toe: ‘We kwamen bij de mensen binnen en zagen situaties waarvan we dachten: “We zouden ook niet willen dat ons dit overkomt”. We hebben mensen gezien die drie maanden zonder hulp zaten en daarvoor deden we zaken als de huishoudelijke zorg, boodschappen halen en het met hen naar de dokter gaan. We zijn nu helemaal afgescheiden van de bestaande thuiszorg en hebben besloten mee te doen aan de gemeentelijke aanbesteding voor de WMO. Kwaliteit staat bij ons bovenaan: daarom doen wij het helemaal anders dan andere thuiszorgorganisaties. Wat anderen laten liggen, doen wij wel. Hierdoor scheppen wij orde in schrijnende situaties en voorkomen dat het een complete chaos wordt.’
Voor meer informatie: Stichting Sparkles Thuiszorg, Sandtlaan 68, 2231 CE Rijnsburg, T: 071 403 3690, E: info@sparkles.nl, W: www.sparkles.nl. Sparkles is nog op zoek naar personeel met de juiste diploma’s en in bezit van compassie voor de medemens.