Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.000 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

11 februari 2009

“Even slikken”

De Stip sluit deuren

NOORDWIJK – Na 36 jaar sluit De Stip (van 1973 tot 1991 bekend als ’t Stippie) haar deuren. Op zondag 15 februari zegt exploitant Jan Kemp het horecavak vaarwel. “Alles bij elkaar vind ik het wel mooi geweest.”

De naam van de nieuwe exploitant wordt nog niet bekend gemaakt en ook de nieuwe naam van de uitgaansgelegenheid blijft voorlopig in het duister. “Dat is voor de nieuwe exploitant om te bepalen wanneer zij vinden dat het bekend moet worden”, laat Duijndam weten. “Maandag 16 februari begint een totale interne verbouwing, waarbij alles wordt veranderd en vernieuwd: de vloer, de bar, het plafond, de keuken, noem maar op. Het blijft echter wel een ‘bruin café sfeer’ en de nieuwe exploitant begint met een nieuw elan, inclusief een nieuwe naam. De Stip heeft zijn tijd gehad en nu geldt: nieuwe ronde, nieuwe kansen.”

Samen met verhuurder Gerard Duijndam vertelt Kemp in een interview wat hem ertoe heeft doen besluiten om De Stip, een zeer bekende naam in Noordwijk en de wijde omtrek, te sluiten. Kemp begint: “Ik liep al langer met de gedachte om te kijken naar andere mogelijkheden, maar het besluit om te stoppen werd bespoedigd door een aantal omstandigheden. Als eerste diende een nieuwe exploitant zich aan, maar er was een aantal zaken gaande wat het plezier van het hebben van een horecagelegenheid drastisch inperkt. Zo is er de enorme teruggang in de exploitatie, hebben we te maken met een papieren circuit door allerlei vergunningen en is vorig jaar het rookverbod ingevoerd. Maar de druppel was wel het besluit om de vervroegde sluitingstijden in te laten gaan. Hierdoor zou ik personeel aan de deur moeten inhuren voor 400 euro per dag: dat loopt echt uit de hand. De gemeente maakt Noordwijk helemaal kapot met dit beleid. Alles bij elkaar vind ik het wel mooi geweest.”

Kemp: “Ik heb hier onwijs leuke jaren gehad en het besluit om te stoppen is mijn eigen keuze geweest. Het is een goede keuze, maar toch heb ik er af en toe nog moeite mee. Omdat je enorm veel moet uitleggen, heb je soms emotionele momenten. Wat ik ga doen? Eerst ga ik lekker met mijn vrouw een aantal weken naar Bali. En dan zien we wel weer.” Duijndam vult aan: “Inderdaad bestaat De Stip volgende week niet meer. Een vertrouwd gevoel gaat verdwijnen en dat wordt toch even slikken.”
Het afscheid van De Stip gaat echter niet in stilte: “Vrijdag de 13de februari hebben we een afrondingsborrel en een reünie van alle klanten door de jaren heen. Of ze hier nu vroeger kwamen of nog steeds komen. Heel bijzonder is dat alle barkeepsters die hier ooit gewerkt hebben ook aanwezig zullen zijn. Met dit feest willen we het waardig afronden. Het waren 36 heel mooie jaren.”