Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

25 maart 2009

Fietsen zonder ketting

Santos introduceert Belt-Drive

SASSENHEIM – Hebt u ook nog een fiets met zo’n ouderwetse ketting? Als eerste bedrijf in Nederland biedt Santos haar Travelmaster fietsen aan met een aandrijfriem. Deze Santos Belt-Drive kan zaterdag 28 maart en zondag 29 maart getest worden tijdens de Recreatie- en Vakantiefiets Beurs van Profile Warmerdam.

Door Joep Derksen

Oprichter Robbert Rutgrink (39) is sinds zijn achtste jaar wedstrijdsporter. Eerst met zwemmen, maar op zijn 15de ontdekte hij het mountainbiken. Nog altijd behoort Rutgrink tot de top 10 van Nederland in de Masters 2. Nadat Rutgrink van 1990 tot 1996 een winkel beheerde in het Duitse München, besloot hij om in Nederland het bedrijf Santos op te richten. “In die winkel in Duitsland bouwden we heel veel fietsmerken om: de mensen wilden een ander zadel of andere banden. Terug in Nederland wilde ik aan het begin van de keten staan: alle Santos fietsen worden custom build opgebouwd. Precies naar de wens van de klant dus.”

Deze ontwikkeling was al jaren gaande in de auto- en kledingindustrie, maar voor de fietskopers was het ongekend, zo laat de Santos-oprichter weten: “Je mocht als het ware kiezen tussen een blauwe en een groene fiets en daar hield het wel mee op. Bij ons hebben mensen de keuze uit 24 framekleuren, 80 letterkleuren en tien verschillende ontwerpen.”

Perfecte treksterkte

Over de Santos Belt-Drive: “Anderhalf jaar geleden sprak ik met iemand op een beurs in Azië. Deze man was in onderhandeling met de firma Gates, de grootste riemproducent van de wereld voor auto’s en motoren (waaronder de Harley Davidson-motoren). Al vele jaren is geprobeerd om de fietsketting te vervangen door een riem, maar omdat riemen na verloop van tijd oprekken, liep dat op niets uit. Gates heeft ervoor gezorgd dat de rek niet meer in de riem komt. Met behulp van carbonraden heeft en behoud de fietsriem de perfecte treksterkte. Het rendement van de riem is bij aankoop van de fiets gelijk aan het rendement van de fietsketting en wordt bij langer gebruik alsmaar hoger dan een ketting.”

Enthousiast gaat Rutgrink door: “Kettingen geven alleen maar gedoe. Je wordt er vies van en hebt constant de metaal op metaal-geluiden van de ketting op de schakel. De mooiste kettingkast is geen kettingkast. Een riem roest niet en gaat twee tot drie keer langer mee dan een ketting. Je hebt geen vet meer aan je kleren, een groot stuk onderhoud valt weg en de fiets blijft schoon. Op een fietsbeurs vorige maand hebben we de Belt-Drive uitgetest en de reacties waren zonder uitzondering lovend. De mensen zeiden: ‘Het is ongelooflijk hoe soepel het draait!’ En dat is waar het om gaat: met de Santos Belt-Drive wordt het fietsen lichter, stiller, sneller, soepeler. Kom daarom zelf ervaren hoe het rijdt en test het soepele rijgevoel!” Bij het testrijden van de Santos Belt-Drive is legitimatie verplicht.

Voor meer informatie:
www.santosbikes.com.