Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

20 maart 2009

“Nú is de beste tijd voor de aanschaf van een huis”

500 woningen bezichtigen in drie uur

STREEK – Zaterdag 28 maart, van 11:00 tot 14:00 uur is het weer zover: de Open Huizen Dag. Niet minder dan vijfhonderd huiseigenaren stellen hun woning open voor alle bezoekers en potentiële kopers: een perfecte gelegenheid om niet alleen prachtige woningen met eigen ogen te aanschouwen, maar ook het verhaal achter het huis van de bewoners zelf te horen. Erik Koppers, bestuurslid afdeling NVM Leiden en eigenaar van Koppers Makelaardij, geeft alvast een tip: “Nu is de beste tijd om te kopen. Het gaat niet gebeuren dat de prijzen met 20% dalen, want de huizenbezitters wachten dan gerust wat langer tot de markt weer aantrekt.”

Door Joep Derksen

Koppers informeert over de Open Huizen Dag: “Deze dag biedt voordelen aan zowel de potentiële koper als de verkoper. De koper kan laagdrempelig en vrijblijvend naar en in huizen kijken. De verkoper heeft meerdere bezichtigingen op een dag en heeft dus een grotere kans op verkoop.” Deze regionale Bollenstreek Open Huizen Dag wordt twee keer per jaar opgezet en dit keer doen 27 makelaarskantoren er aan mee. Tegelijkertijd wordt dit initiatief landelijk ondersteund door de NVM met radio- en tv-spotjes en websites als:
www.funda.nl en www.nvm.nl.

“Dit zijn over het algemeen goede verkoopdagen”, laat Koppers weten. “De bewoners zijn aanwezig en zij leiden de mensen rond. Het is voor ons makelaars onmogelijk om zelf al die 500 woningen te bemensen. Al onze opdrachtgevers (de woningeigenaren, JD) hebben informatie en brochures gekregen die ze aan de bezoekers kunnen overhandigen. In de huizen ligt een lijstje waarop de bezoekers hun namen en adressen kunnen schrijven. De woningeigenaren geven de informatie die ze kunnen geven, maar gaan verder niet in onderhandeling over de prijs. Alle makelaars en hun medewerkers staan de hele dag paraat om direct te komen en kunnen dan binnen een paar minuten aanwezig zijn.”

Realistischer verkoopprijzen

Is het nu wel verstandig om naar een nieuw huis te kijken? “Dit is juist een heel goed moment om een huis te kopen! De hypotheekrente is gunstig, er is meer keus, dus heb je meer kans op je droomhuis. De vraagprijzen zijn veel realistischer dan voorheen en als koper heb je een betere onderhandelingspositie. Natuurlijk is de aanschaf van een woning vrijwel altijd een goede investering op de langere termijn en dankzij de NVM No-Risk clausule voorkom je dubbel huizenbezit”, somt Koppers op. “Het gaat gewoon niet gebeuren dat de prijzen met 20% dalen. Mensen die hun huizen verkopen, wachten op dat moment gerust nog even wat langer om hun huis in de markt te zetten. Bovendien, over een paar maanden realiseren de mensen in Nederland zich dat ze het nog nooit zo goed gehad hebben. De binnenlandse markt zal in de tweede helft zeker weer aantrekken.”
De Open Huizen Dag vindt plaats op zaterdag 28 maart, van 11:00 uur tot 14:00 uur. Voor meer informatie over de deelnemende huizen: www.funda.nl. De volgende Open Huizen Dag is op 10 oktober.