Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

06 mei 2009

Mag Klok wel of niet vis bakken op nieuwe locatie?

VOORHOUT – Afgelopen week kwam verontrustend nieuws naar buiten dat er een kink in de kabel was bij de verhuizing van visspecialist De Klok. Op de nieuwe locatie in het oude postkantoorpand zou de zaak wel een vergunning hebben om vis te verkopen, maar geen vergunning hebben om vis te bakken, zo wordt er in het dorp gefluisterd.

Door Joep Derksen

Dat klopt niet, laat de zojuist uit Zambia teruggekeerde Klok zaterdag 2 mei weten. Hij was enkele dagen in dat Afrikaanse land om een Koninginnedagfeestje op de Nederlandse ambassade op te luisteren met zijn visproducten. Enkele weken geleden ging Klok ervan uit dat afgelopen zaterdag de laatste dag was dat zijn winkel op de huidige locatie open zou zijn. Hij had de verwachting dat zijn visproducten op de nieuwe locatie aan de Herenstraat 43 vanaf 8 mei gebakken en verkocht konden worden.

Deze datum werd echter al uitgesteld naar vrijdag 22 mei en Klok ziet niet in waarom dit anders zou worden, zo laat hij weten. “Ik ga ervan uit dat ik vanaf 22 mei gewoon in mijn nieuwe winkel mag bakken. Als dat niet mag, dan blijf ik gewoon in mijn huidige winkel zitten. Met de toekomstige huurder hebben we de afspraak gemaakt dat hij er pas in kan op het moment dat ik mijn winkel definitief heb kunnen verhuizen.”
Klok begrijpt waar de verhalen vandaan komen: “In november 2008 hebben we een vergunning aangevraagd voor de aanleg van een rookkanaal, maar dat werd afgekeurd. We hebben een nieuwe tekening laten maken en deze tekening is goedgekeurd, maar vervolgens moest de vergunning opnieuw worden aangevraagd. Dat is gebeurd, maar de afhandeltermijn van deze aanvraag duurt zes weken. Maar het lijkt prima te verlopen, want we hebben nog geen bericht gehad dat de aanleg niet door kan gaan.”