Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

15 april 2009

Chinese staatszender bezoekt acupuncturiste

VOORHOUT – Meer dan een miljard televisiekijkers wereldwijd kunnen over zes weken kijken naar de acupunctuurkwaliteiten van de Chinese arts Kwai Hing Liang-Van den Berg. De Chinese televisiezender CCTV-9 bezocht de Voorhoutse Kwai in haar praktijk aan de Prins Clausstraat.

Door Joep Derksen

De staatszender, die Engelstalige programma’s uitzendt, maakte opnames voor een programma dat wil laten zien dat de traditionele Chinese geneeskunde over de hele wereld verspreid is. Hiervoor worden locaties bezocht in België, Engeland en Nederland. Zondagochtend 12 april bezocht het camerateam de Boerhaavetuin, een locatie waar kruiden groeien: hiermee wil de zender laten zien dat lange tijd geleden de geneeskunde in Europa draaide rond de kruiden, maar dat deze zijn verdrongen door de medische geneeskunde.

Kwai is een geboren Chinese en is als arts & acupuncturiste afgestudeerd aan de Hogeschool van Guangdong, China. “Acupunctuur draait om het beïnvloeden van iemands energiestromen”, zo laat ze weten. Wekelijks bezoeken tientallen patiënten haar en een van hen is Conny Kok, die speciaal voor de televisieopnamen naar de praktijk kwam. “Ik had diverse kwalen en die zijn verdwenen, dankzij een intensieve acupunctuurbehandeling en daarna de wekelijkse onderhoudsbeurten.”
Vlak voor de opnames beginnen vraagt de Chinese cameraman of dokter Kwai hem wil onderzoeken. Hij gaat op de behandelingstafel liggen, ze voelt zijn buik en vertelt hem dat hij last heeft van zijn maag en zijn hoofd omdat hij veel werkt en onregelmatige uren draait. Het bleek precies te kloppen. De opnames beginnen en dokter Kwai onderzoekt Kok voor de camera. Hoe het programma is geworden, kan over zes weken met de satelliet bekeken worden op CCTV-9.