Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

03 mei 2009

Vishandel De Klok bruist van activiteiten

Nieuwe locatie, MSC-gecertificeerd, eigen kookboek en VIP-reisje naar Zambia

VOORHOUT – Vishandel De Klok is zowel letterlijk als figuurlijk gigantisch aan de weg aan het timmeren. Niet alleen verhuist De Klok volgende maand naar de nieuwe vestiging aan de Herenstraat 43 (het oude postkantoor), ook brengt de vishandel een kookboekje uit, worden ze MSC-gecertificeerd, loopt Wim Klok de RoPaRun én serveert hij zijn haring op de Nederlandse ambassade in Zambia.

Door Joep Derksen

De definitieve datum dat Sandra en Wim Klok beginnen in hun nieuwe winkel in, om precies te zijn, het voormalige postsorteergedeelte van het postkantoor is vrijwel zeker vrijdag 8 mei. Klok houdt nog een slag om de arm, “maar het zal zeker in de maand mei gebeuren”, laat hij weten.

“Tegelijk met de opening zijn we MSC-gecertificeerd: dat wil zeggen dat we dan ook duurzaam gevangen vis in ons assortiment krijgen. Hiermee zijn we echt een van de voorlopers in Nederland, want tot nu toe zijn er van alle viswinkels slechts een handjevol die dit certificaat hebben. Duurzame vis is belangrijk in verband met het behoud van de visstand. In ons assortiment hebben we dan duurzame Spekbokking, makreel, blikken zalm, haring en lekkerbekken. We vinden het duurzaamheidsaspect heel belangrijk omdat we hiermee de toekomst van de vis willen waarborgen, zodat we over twintig jaar ook nog vis kunnen eten.”

Kookboek

Enkele maanden geleden zette Klok het idee door dat hij al sinds de oprichting van zijn zaak in 2004 had: het maken van een kookboek. Hij nodigde zijn klanten uit om ideeën aan te brengen voor visrecepten en in totaal ontvingen Sandra en Wim zo’n 50 recepten van veel van hun klanten. “We hebben twaalf recepten geselecteerd, voor iedere maand een recept, en ook de foto van de klant die het recept heeft ingestuurd komt bij het recept te staan. We hebben al genoeg receptideeën voor del twee, dus mocht dit boekje aanslaan, dan geven we volgend jaar zeker een tweede exemplaar uit. De kosten voor het kookboek zijn ongeveer 5 euro.”

Zondag 5 maart loopt Klok de marathon in Rotterdam, waar hij zijn record van 3 uur en 45 minuten hoopt te verbeteren. “Ook participeer ik in de RoPaRun als lid van het Team Bollenstreek, zodat we geld inzamelen zodat we het leven draaglijker kunnen maken van mensen die kanker hebben.

Zambia

Tot slot gaat Wim Klok samen met zijn dochter Monique op 28 april voor een paar dagen naar Zambia, waar ze op de Nederlandse ambassade ter ere van Koninginnedag het ambassadefeestje opfleuren. Lachend stelt Klok: “De eerste keer dat we zoiets deden was op de Nederlandse ambassade in Bangladesh. Eigenlijk is het te gek voor woorden, want we werken maar vier uurtjes en op kosten van de staat reizen we dan naar Zambia, we worden daar als een koning behandeld en verblijven er een paar dagen. Op 1 mei reizen we absoluut weer terug, want zaterdag 2 mei is onze laatste verkoopdag in de huidige winkel. Daar wil ik natuurlijk bij zijn!”