Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

16 oktober 2009

“Albert Heijn kan nu inpakken”

Plus van Dijk opent deuren in nieuwe vestiging

VOORHOUT – Niets dan lof was er van de in rijen wachtende klanten tijdens de officiële opening van de nieuwe Plus supermarkt op woensdag 14 oktober om 0800 uur ’s ochtends. Na vele jaren was eindelijk het moment gekomen dat Plus van Dijk de deuren kon openen van de nieuwe supermarkt: twee keer zo groot en met 3.000 extra producten. John van Dijk, die samen met zijn vrouw Ada het stokje van de Voorhoutse Plus supermarkt heeft overgedragen aan hun zoon Joop van Dijk en zijn vrouw Suzanne, is lyrisch: “Het is eindelijk zo ver. De druk is er nu af.”

Door Joep Derksen

Dinsdag 13 oktober was er al een preparty voor genodigden om de opening van de Plus-supermarkt te vieren. Ook burgemeester Sander Schelberg was aanwezig en hij complimenteerde de familie van Dijk met deze nieuwe ontwikkeling. “Dit is het begin van de herstart van de ontwikkelingen in de Herenstraat”, zo informeerde de eerste burger. Daarna bekeken honderden genodigden, waaronder collega-winkeliers, relaties en vrienden de nieuwste supermarkt die Voorhout rijk is.

De volgende ochtend vroeg stonden om 08:00 uur al tientallen mensen te wachten bij de deur, nieuwsgierig naar hoe het er binnen uit zou zien. Suzanne van Dijk knipte het groene lint door, waarna de klanten de brede paden met boodschappenproducten overstroomden. Er was niets dan lof: “Wat groot zeg!”, informeert David Jan Romeijn. “Het oude gebouw was een beetje op, ik neem aan dat het gesloopt wordt en dan zo snel mogelijk. Onze Plus is een soort buurtsupermarkt; ze kennen de mensen die hier komen. Ik hoop dat het zo blijft, ook nu ze twee keer zo groot zijn.”

Mevrouw Lipsius is ook opgetogen: “Het ziet er mooi en ruim uit. Nu hopen dat de boodschappen overzichtelijk uitgestald zijn.” Dat bleek inderdaad te kloppen. Na twee keer de supermarkt bezocht te hebben, is ongetwijfeld duidelijk waar alle boodschappen staan. Het grootste compliment kwam van supermarktklant Joop Olofsen: “De Albert Heijn kan nu inpakken.”