Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

03 november 2009

De Winnersclub in oude stijl hersteld

Geluidsoverlast wordt aangepakt

VOORHOUT – De Winnersclub heeft na het afscheid van Roel van Iersel twee nieuwe eigenaren: Angelo D’Elia (45) en Hans van der Bilt (36). Zij zetten zich sinds 2 oktober met hart en ziel in voor deze horecagelegenheid, dat de potentie heeft om het beste grand café annex sportbar van de regio te worden.

Door Joep Derksen

De beide eigenaren zijn al jarenlang actief in de exploitatie van sportkantines, onder meer in Lisse, Hillegom, Sassenheim en Oegstgeest. Eerder dit jaar werden Van der Bilt en D’Elia benaderd om in de Winnersclub te stappen, maar pas in juli is het balletje werkelijk gaan rollen. In samenspraak met de gemeente is de exploitatie van de sporthal en sportcafé gescheiden, waarbij de Stichting De Wasbeek het beheer van de hal op zich neemt. De beide eigenaren zijn sinds begin oktober vrijwel continue in de weer geweest om van de Winnersclub weer een winnend concept te maken.

Van der Bilt: “We zijn begin oktober naar beste kunnen begonnen en zijn hard bezig om een mooi product neer te zetten. Het was een intensieve periode, want alles moet kloppen: niet alleen de organisatie, maar ook het goed onderhouden van de Winnersclub. Na de eerste drie weken kunnen we eindelijk zeggen dat we er helemaal klaar voor zijn. Vanaf woensdag 17 oktober zijn we dan ook definitief zeven dagen in de week open.”

Sterke drank

In tegenstelling tot veel sportkantines mag in het sportcafé/grand café de Winnersclub wel sterke drank geschonken worden: er is immers een horecavergunning. Het concept biedt veel mogelijkheden, zo weten de eigenaren: we zijn er voor alle doelgroepen. Niet alleen de mensen van 17 tot 40 jaar, maar ook opa moet gezellig zijn borreltje kunnen drinken op het moment dat hij naar een van zijn sportende kleinkinderen kijkt. Onze visie is: sfeer, gezelligheid, lekker eten en sport. We bedienen de sporters uit de sporthal met verfrissingen, maar de Winnersclub is er ook voor de uitgaande jeugd en middeljeugd.”

Feesten en partijen kunnen er ook gehouden worden in de Winnersclub, maar dat brengt natuurlijk de vraag met zich mee: hoe gaan de eigenaren om met het probleem van de geluidsoverlast. In de voorgaande jaren is regelmatig overlast ondervonden van jongeren die wat al te luid hun uitgaansenthousiasme aan de nabije wereld toonden. D’Elia: “Inderdaad organiseren we regelmatig wat. Tulppop blijft bestaan, evenals het oliebollentoernooi. We zijn van plan om eens per maand een DJ uit te nodigen of een andere leuke activiteit, zoals zeskampen, naast het sporten te organiseren. Wat de geluidsoverlast betreft: dat pakken we aan. We zetten niet de stereo op tien en houden de deur dicht. Het gekwek buiten blijf je houden, maar dat willen we wel onder controle houden. Als het te luid is, zeggen we er echt wel wat van. Vanaf circa de jaarwisseling hebben we het pand beter geïsoleerd en daarna is de mate van geluidsoverlast door bezoekers van de Winnersclub te verwaarlozen.”

Regels

Er zijn al gesprekken geweest met de omwonenden: “Duidelijkheid in regels is prima en de omwonenden hebben geen problemen met Tulppop. Maar zij vinden, en daar zijn wij het helemaal mee eens, dat een horecagelegenheid niet zeven dagen per week overlast moet geven. Wij zijn het tweede danwel derde café in Voorhout, waar je komt voor een stukje gezelligheid en een warm welkom. De Winnersclub is weer in de oude stijl hersteld, met mogelijkheden om leuke feesten en partijen te houden. Of het nu is voor Tante Toos haar 50ste verjaardag, een kinderfeest op zondagmiddag of een activiteit voor feestende sporters. Kom kijken, want alleen zien is geloven.”