Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

15 december 2009

Kerstbeleving in de Hoofdstraat

NOORDWIJK – De komende feestperiode valt er van alles te beleven in de Hoofdstraat. Met maar liefst drie koopavonden, een keur aan activiteiten en een koopzaterdag op Tweede Kerstdag is de Hoofdstraat “the place to be” waar het gaat om een combinatie van winkelen, vermaak, kortingcouponnen en gratis smikkelen.

Door Joep Derksen

Nu al hangt de prachtige nieuwe kerstverlichting in de straten, zodat je ieder moment verwacht dat de kerstman met zijn arrenslee door de straten komt rijden. De winkeliers zetten zich dit jaar volop in om van het winkelen in de Hoofdstraat een ware kerstbeleving te maken, zo informeren Hester Baljet, Joost van der Hulst en Willy Fenstra. Niet dat er schreeuwerige of grootschalige evenementen komen, integendeel zelfs: “We zetten het kleinschalig op, met oog voor detail. Niet alleen wat de versiering betreft zoals de zestig lantaarns die zorgen voor sfeer en beleving, maar ook aangaande de twintig kraampjes die we tijdens de koopavonden hebben.”

De koopavonden vinden plaats op maandag 21, dinsdag 22 en woensdag 23 december en alle winkels zijn dan tot 21:00 uur geopend. Een twintigtal winkeliers heeft dan ook een in kerstsferen versierd kraampje voor de deur staan en het winkelende publiek kan genieten van veel speciale zaken die anders niet te bewonderen zijn in de Hoofdstraat. De winkeliers pakken die drie avonden dan ook flink uit: niet alleen met poffertjes, koek en zopie en glühwein die volop verkrijgbaar is, maar ook met het aanbieden van vermaak en vertier.

Kika

Het terrein voor de McDonalds is drie dagen lang ingericht als sfeervol kerstpleintje, waar genoten kan worden van heerlijke koek en zopie. Op maandagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur treedt het shantikoor De Zeekanters op. Dinsdagavond staat in het teken van de jeugd: vanaf 18:30 uur verzamelen de Noordwijkse schoolkinderen zich voor het Kinderkankerfonds Kika bij het Kerstpleintje voor de sterrenlampionnenoptocht in en om de Hoofdstraat. Bij terugkomst kan jong en oud genieten van een optreden bij de kerk van het Kleinkoor van Herma van Piekeren. Ook treedt die avond ’t is Keun op. Als klap op de vuurpijl komt die avond ook de vermaarde oud-slager Piet Jansen met zijn beroemde erwtensoep naar Noordwijk. Alle opbrengsten voor de verkochte snert, koek, zopie en glühwein gaat naar Kika.

Op woensdagavond 23 december rijdt de band De Heyz op een kar door de Hoofdstraat. Op hun geheel eigen wijze laten ze kerstliedjes horen: goed, stevig en met een flinke twist. Alle avonden lopen de dames van het kerstpromotieteam rond om gratis chocolade en kerstkransjes uit te delen.
In deze Zeekant treft u een pagina met voordeelcoupons van de Hoofdstraatwinkeliers aan. Bij inlevering van een of meerdere van deze coupons kunnen alle consumenten prachtige koopvoordelen bemachtigen. De bewuste coupons zijn alleen geldig op de koopavonden van 21 tot en met 23 december, dus van 18:00 uur tot 21:00 uur. Een ander niet te versmaden voordeel is, dat deze koopavonden het parkeren geheel gratis is op alle gemeentelijke parkeerterreinen. Fenstra besluit: “Het is in de Hoofdstraat goedkoop en goed kopen!”