Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

08 december 2009

Bieden en wonen

Makelaarskantoor Noordwijk biedt nieuwe vorm van huisverkoop

NOORDWIJK – De traditionele wijze van het van de hand doen van een woning wordt steeds meer ingehaald door de moderne tijd. Het Makelaarskantoor Noordwijk springt hier op in en is het enige gecertificeerde bedrijf in Noordwijk dat huizen via een vrijwillige internetveiling van eigenaar kan laten verwisselen. Dit zogeheten “Bieden en wonen” systeem zorgt ervoor dat een woning binnen dertig dagen een nieuwe eigenaar heeft.

Door Joep Derksen

Erik van Wijk, directeur van Makelaarscentrum Noordwijk, is al twintig jaar actief in onroerend goed, zowel in Nederland als in het buitenland. Zijn bedrijf is in april opgericht, maar dankzij zijn goede contacten – en een op het juiste moment gepleegd telefoontje – heeft Makelaarscentrum Noordwijk nu al een voorsprong op de concurrenten.

Van Wijk: “Het ‘Bieden en wonen’-systeem is een vrijwillige internetveiling, waarbij het huis zo’n 20% lager wordt aangeboden dan de reguliere ‘vanaf’ prijs. Op die wijze creer je heel veel vraag, waardoor 85% van de woningen al voor de veiling wordt verkocht. Komt een huis toch op een veiling, dan gaan de prijzen zo’n 20% omhoog. De verkoper kan zelf het gewenste minimumbedrag aangeven dat hij voor de woning wil ontvangen, dus iedereen is aan het einde gelukkig. Bieden en wonen loopt over een periode van 30 dagen. Wel moet gezegd worden dat dit systeem alleen maar werkt als de eigenaar een overwaarde heeft op de woning.”

Voorafgaand aan die veiling zijn er twee kijkdagen, bovendien staan de huizen op de website funda.nl, aldus Van Wijk wiens bedrijf is aangesloten bij de LMV (Landelijke Makelaars Vereniging). “Die kijkdagen zorgen voor heel veel reuring. We starten een campagne en schrijven alle eigenaren van de 397 huizen aan die te koop staan. In januari is er een introductieavond over dit redelijk briljante systeem, waarbij gecontroleerd wordt of de bieders financieel gezond zijn.”

1 Comments:

At 3:26 p.m., Blogger erik van wijk said...

deze meneer is helemal geen makelaar,makelaarscentrum noordwijk bestaat helemaal niet,hij is een oplichter 1e klas en is ziek

 

Een reactie posten

<< Home