Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

04 december 2009

Wonen aan het water in jaren ’20 stijl

Inschrijving start voor deelplan De Hagen

NOORDWIJK – Binnenkort is Noordwijk een architectonisch pareltje rijker, aangezien het deelplan De Hagen realiteit wordt. Op woensdag 16 december om precies 09:00 uur start bij De Bruin Makelaars de voorinschrijving om een van de slechts 37 koopwoningen te bemachtigen. En dankzij de medewerking van de gemeente, en deels ook de economische crisis, zijn de prijzen van de woningen zeer scherp opgesteld.

Door Joep Derksen

Het komt namelijk niet zo vaak voor dat veertien eengezinswoningen aan het water voor een prijs vanaf 274.950 euro (vrij op naam!) van de hand gaan. Helemaal bijzonder is, dat de woningen in dit bouwproject ontworpen zijn door de vermaarde architect Van Maanen. Niet voor niets presenteren Ed Zwart van Van der Wiel Beheer bv en Henk de Bruin van De Bruin Makelaardij het deelplan De Hagen vol trots. De laatste informeert: “We praten hier over topkwaliteit bouw: er is echt gelet op de details, zoals luifeltjes boven de deuren: dat wijst op een stuk zorg in de bebouwing. Qua kleurstelling, uiterlijk en architectuur zijn deze woningen ontworpen volgens de jaren ’20 van de vorige eeuw.”

Zwart vult aan: “Deze woningen zijn niet futuristisch ontworpen, maar juist huiselijk met een warme uitstraling. We hebben in iedere prijsrange wat te bieden, waarbij de basis van de woning van zeer goede kwaliteit is, met goede bakstenen, uitgekiende detaillering en klassiek keramische dakpannen die honderd jaar meegaan. Standaard krijgen de huizen dakkapelletjes aan de straat en extra bouwmogelijkheden zoals uitbouw of een ruimere badkamer zijn mogelijk.”

Uniek

Naast de eerder genoemde eengezinswoningen zijn er ook acht ruime(re) eengezinswoningen met een vraagprijs vanaf 299.950 euro. Voor de mensen die nog ruimer willen wonen, zijn er 14 twee-onder-een kapwoningen beschikbaar voor een prijs vanaf 459.950 euro. En dat terwijl voor vergelijkbare woningen in Noordwijk gemakkelijk twee ton meer gevraagd wordt. Het pièce de résistance is een semi-vrijstaand huis op een kavel van 500 meter: slechts één koper kan dit unieke stuk woongenot bemachtigen voor 769.950 euro.

De start van de bouw begint vanaf het tweede kwartaal in 2010, zodra 70% van de woningen verkocht is. Vanaf 16 december om 09:00 uur kunnen alle mensen de boeken ophalen bij De Bruin Makelaardij. Zwart en De Bruin informeren: “We hebben veel vertrouwen in dit plan: nu al staan honderd gegadigden op een wachtlijst om meer informatie over De Hagen te krijgen. De prijsstelling van de woningen is zeer scherp en twee jaar geleden hadden de prijzen zeker zo’n 75.000 euro hoger gelegen.”
Voor meer informatie, zie de advertentie elders in de Weekendkrant of kijk op: www.dehagen-noordwijk.nl en www.de-bruin.com.