Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

10 november 2009

Internationale kaart met prachtig lokaal uitzicht

Zoomie Food & Drinks

NOORDWIJK – Het restaurant met het mooiste uitzicht van Noordwijk is zonder twijfel Zoomie Food & Drinks. Waar anders kan genoten worden van een menu vol culinaire verrassingen, terwijl tegelijkertijd het uitzicht op de natuur en de golfspelers op de negen holes de adem welhaast doet wegnemen.

Zoomie is gevestigd aan de golfbaan van Golfcentrum Noordwijk, maar het restaurant onderscheidt zich door het feit dat iedere culinaire genieter welkom is. Over een ding wil eigenaar Stephanie Richters (33) geen misverstand laten bestaan: ‘Zoomie is toegankelijk voor iedereen, dus ook voor niet-golfers. Je hoeft dus geen lid te zijn van de golfclub om bij ons te komen eten.’

Voor veel mensen is ‘Zoomie’ een onbekend woord, maar voor Richters was het vanaf het begin duidelijk dat dit de enige en juiste naam voor het restaurant zou zijn, dat zij met haar man in juli 2008 overnam. Ze vertelt: ‘We wilden geen standaard naam voor het restaurant, zoals “Green view”, “Off course” of “De 19de hole”. Zoomie is een golfterm voor een drive (een slag op de fairway – JD) die je verder slaat dan je ooit hebt geslagen. Het symbolische staat ons hierbij ook aan, want iedereen die ooit op een golfbaan heeft gestaan, heeft wel eens een zoomie geslagen. Dus iedereen moet ook ooit eens een keer bij Zoomie geweest zijn. Onze filosofie is dat je hier heel leuk kunt eten voor een betaalbare prijs.’

Sinds 1 september is er een nieuwe kok, André Alders, en met een nieuwe kaart is Zoomie ook op culinair gebied veel aantrekkelijker geworden. Geen standaard sateetje meer, maar tongstrelende gerechten als Toscaanse Pommodorisoep, Bretonse tongschar of een Tirami ‘zoomie’. Het is een wisselende kaart, met verrassende smaakvariëteiten. De Zeeuwse mosselen, bijvoorbeeld, worden op Thaise wijze bereid, met kokos en limoen. Richters: ‘Voorheen waren we eigenlijk een eetcafé en nu zijn we meer een restaurant, met de sfeer van een eetcafé. Met heel diverse Italiaanse, Spaanse en Franse gerechten en uiteraard hebben we alleen verse producten.’ Ze somt de overige voordelen van Zoomie moeiteloos op: ‘We hebben een enorme parkeergelegenheid waar je gratis kunt parkeren. Op ons unieke terras heb je een schitterend uitzicht op de golfbaan en de spelende golfers. En de mensen komen hier niet alleen om te lunchen of te dineren, hoor. Velen gaan ook gezellig aan de bar zitten en doen een borreltje.’

Wat niet veel mensen weten, is dat Zoomie een officiële trouwlocatie is. De tijden dat het ‘ja-woord’ alleen maar in een saai gemeentehuis gegeven kon worden, zijn definitief voorbij. Wie wil er nou niet eeuwige trouw beloven aan zijn of haar geliefde, omgeven door vrienden en familie en met uitzicht op groene velden en een prachtige oud-Hollandse molen? Ook voor bedrijven is het zeer aantrekkelijk om te komen eten bij Zoomie. Al dan niet gecombineerd worden met vergaderfaciliteiten of lekker golfen met de collega’s.

In november 2008 gaf Richters het restaurant de huidige naam. Deze maand viert Zoomie het eerste jubileum met een kennismakingsactie: bij ieder tweegangenmenu geeft Zoomie een fles huiswijn cadeau.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08:30 – 0:00 uur. De keuken is open voor de lunch van 12:00 – 14:30 uur en voor het diner van 17:30 – 21:00 uur. Voor meer informatie: Zoomie Food & Drinks, Van Berckelweg 38, 2203 LB Noordwijk, T: 071 362 9188, E: info@zoomie.nl, W: www.zoomie.nl.