Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

02 maart 2010

“Je draagt bij aan de maatschappij”

NOORDWIJK –Koninklijke Beuk heeft het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan. “Maar”, zo laat directeur Monique Beuk weten, “MVO staat bij ons bedrijf voor: Milieu Vriendelijk Onderweg.”

Koninklijke Beuk houdt zich bezig met personenvervoer en is vooral bekend van haar touringcars. Daarnaast is het bedrijf actief met Beuk Travel, de reisafdeling voor groeps- en zakenreizen, incentives en compleet verzorgde dagtrips. In alles wat Koninklijke Beuk onderneemt, dringt het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen door, vertelt Monique. “Het MVO zit diepgeworteld. Niet alleen steunen we de lokale sportverenigingen, stichtingen en goede doelen. We hebben ook een opvanghuis in Noord-India helpen opbouwen in samenwerking met de stichting Sharing Success en het Liliane Fonds. Hier ontvangen 25 gehandicapte jongens dagelijks medicatie, fysiotherapie, scholing en kleding. Iedere euro komt bij de kinderen terecht.”

Ze vervolgt: “Generaties lang kijken we al naar de wereld om ons heen. Het welzijn van onze eigen medewerkers staat hoog in ons vaandel. We kijken bewust naar de ander, want je krijgt wat je geeft; als je niet kunt delen, kun je als organisatie ook niet vermenigvuldigen. Als familiebedrijf streven we naar het wij-gevoel. We betrekken onze medewerkers optimaal bij de bedrijfprocessen en zorgen voor goede werkomstandigheden.”

Wagenpark

We blijven met MVO graag dicht bij de kernwaarden van onze organisatie. Het MVO richt zich dan ook op ons wagenpark: “De touringcar is het meest milieuvriendelijke en veilige vervoermiddel in Nederland en staat boven de boot, trein, vliegtuig en auto. Onze touringcars zijn gemiddeld 3½ jaar oud en we zorgen voor schone en energiezuinige motoren. De chauffeurs houden zich bezig met het nieuwe rijden en dat draagt niet alleen bij aan de veiligheid, maar ook aan het milieu. Reizen met een touringcar reduceert de CO2 van 25 personenauto’s. Ons bedrijf is, door het moderne wagenpark, hét touringcarbedrijf in Nederland dat hier werkelijk het verschil in kan maken.”

Wat is de win-win situatie van het MVO voor uw bedrijf? “We kijken niet primair naar wat wij ermee winnen, maar de profit is wel dat het iets zegt over onze identiteit en imago. We moeten allemaal klimaatneutraal bezig zijn en de lange termijnstrategie in de gaten houden. Je draagt bij aan de maatschappij en de wereld; daarom gebruiken we op kantoor chloorvrij papier, spaarlampen, printen me minimaal, plannen we efficiënt en promoten we eco-reisbestemmingen. We zijn altijd bezig met het optimaliseren van het bedrijf. Zakendoen draait om vier kernwoorden: kwaliteit, gunnen, integer en transparant.”

Voor meer informatie: Koninklijke Beuk, Van Berckelweg 32, 2200 AD Noordwijk, T: 071 365 6565 F: 071 365 6566, W:
www.beuk.eu.

Drie gouden tips voor ondernemers die overwegen om met MVO te beginnen:

- People: Betrek je eigen mensen volledig bij het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bedenk het MVO niet op eilandjes bovenin het bedrijf, maar laat de mensen op hun eigen afdelingen overleggen over wat zij kunnen doen op het gebied van MVO;
- Planet: Daar doen we het allemaal voor. Een Beuk houdt niet van kappen, we dienen een klimaatneutrale bijdrage te leveren;
- Profit: Trap niet in valkuilen, zoals de hype rond biodiesel. Want deze vorm van brandstof gaat ten koste van het voedsel van de mensen. Volg dus niet alle hypes, maar je intuïtie om het beoogde meerwaarde werkelijk te behalen.”