Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

10 augustus 2011

Topfit met lichaam en geest


LISSE – De geest en het lichaam zijn onlosmakelijk met elkaars verbonden. Als een van beiden niet goed in het vel zit, heeft dat zijn weerslag op de ander. Marjan van Luijk, eigenaar van Gezondheidscentrum Lisse, weet dit als geen ander. Onder haar leiding volgen vele tientallen vrouwen en mannen lessen, waarbij persoonlijke aandacht voorop staat.

Wie niet af en toe stil staat bij het eigen lichamelijk en geestelijk functioneren, loopt zichzelf uiteindelijk onherroepelijk voorbij. Het Gezondheidscentrum Lisse biedt verschillende lessen aan om lichaam en geest op elkaar af te stemmen: yoga, pilates en bewuster bewegen. Maar ook zwangerschapsyoga, postnatale yoga, babymassage en meditatie. Sinds kort is er een poweryoga docente aangetrokken ‘voor yoga die op een fysiekere en minder energetische manier gegeven wordt. Het is met name voor jongere mensen heel goed om mee in aanraking te komen.’

In groepen van maximaal vijftien personen kunnen zowel overdag als ’s avonds de gewenste lessen gevolgd worden. ‘We geven de mensen veel aandacht en letten bijvoorbeeld ook op wanneer iemand een blessure heeft en zorgen ervoor dat de lessen aangepast worden op hetgeen de cursisten kunnen.’ Op 4 november kunnen deelnemers eenmalig participeren aan de mantra zangavond; door deze liedjes in het Sanskriet wordt de energiestroom in het lichaam op gang gebracht en worden energieblokkades opgeheven.

Ook komt er een mannelijke yogadocent, die speciale lessen voor de mannen verzorgd: ‘meer gericht op de mannelijke behoeftes’, aldus Van Luijk. Ze wijst tevens op het belang van postnatale yoga: ‘Na de bevalling zijn de bekkenbodemspieren uitgerekt; als je deze niet genoeg traint, zul je daar op middelbare leeftijd last van krijgen.’ In november start het Rugfit Programma, dat is samengesteld door fysiotherapeuten; ideaal voor rugpatiënten die hun rug- en buikspieren willen trainen.

Voor meer informatie: Gezondheidscentrum Lisse, Lisser Passage, Julianastraat 1b, 2161 RA Lisse, T: 0252 422 140, W: www.gezondheidscentrumlisse.nl.