Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

14 september 2011

Ster Doner

LEIDEN – Eindelijk is het dan zover; op het Bevrijdingsplein is er nu een doner- en shoarmazaak waar heerlijk kan worden gegeten. De nieuwe eigenaar Bawer komt uit een familie van ondernemers en de afgelopen weken is het pand van top tot teen schoon gemaakt. Dit alles met maar één doel: topkwaliteit leveren voor de klanten.

En die kwaliteit uit zich in alle opzichten; zo krijgt het restaurant een compleet nieuwe pui en worden alle klanten begroet met een warme glimlach. Het hele pand is opgeknapt en met lof goedgekeurd door de Voedsel en Warenautoriteit. “Hygiëne staat bij ons op de eerste plaats”, glundert Bawer. Met de opening van Ster Doner komt een jarenlange droom van hem eindelijk in vervulling: ‘Voorheen werkte ik bij een restaurant in Zoetermeer en ik wilde altijd al iets voor mezelf opzetten.’

Samen met zijn personeel presenteert hij de meest heerlijke gerechten aan de klanten. De Turkse pizza’s voor slechts 1,50 euro zijn nu al een grote hit, evenals de broodjes kip. ‘Ook onze kapsalon is erg populair: dat is een bakje met daarin een laagje patat, een laagje vlees (kip, kalf of mix), gesmolten kaas, saus en groente. We hebben deze ook in de maat XL; voor de uitgehongerde klant!’

Ster Doner is ook op andere vlakken een unieke zaak: ‘Het vlees dat we hier krijgen, wordt speciaal voor ons gemaakt. Wij hebben de perfecte kruidenmix; dat is het onmisbare bestanddeel om het lekkerste eten te realiseren. Daarnaast werken we volgens het familierecept en maken we onze knoflook en sambalsaus helemaal zelf.’ Naast de Donermenu, pizzamenu, kipschotel en kalfschotel presenteert Bawer ook de Dürüm; een pizza met een vegetarische bodem. Deze Dürüm is echter bedoeld voor zowel groenteneters als vleeseters, want het is ook mogelijk om Dürüm met kip en kalf (al dan niet met kaas) te bestellen.

Het Bevrijdingsplein, waar Ster Doner aan gevestigd is, staat bekend om het gratis parkeren en de overvloed aan parkeerplekken. De zaak heeft nog geen bestelservice voor individuele klanten, maar dat geldt wel voor mensen die eten willen bestellen voor feesten, partijen of vergaderingen. ‘Dan maken we het eten speciaal klaar en leveren we het binnen de kortste keren af’.

Terwijl hij het glas van de vitrine schoon maakt, zegt Bawer: ‘We zijn trots op onze zaak. We hebben een hard gevecht gevoerd om dit pand van top tot teen schoon te krijgen en met de goedkeuring van de Voedsel en Warenautoriteit hopen we ook veel klanten te mogen verwelkomen. En als ze ideeën hebben over wat voor eten ze lekker vinden, dan horen we dat graag!’

Kom langs bij: Ster Doner, Bevrijdingsplein 19, 2321 BV Leiden, T: 06 2980 5080. Openingstijden: zondag en maandag van 12:00 uur tot 20:00 uur, dinsdag en woensdag van 10:00 uur tot 20:00 uur, donderdag en vrijdag van 10:00 uur tot 21:00 uur en zaterdag van 10:00 uur tot 20:00 uur. Als openingsactie ontvangt iedere klant in de maand september gratis drinken bij de aankoop van een kapsalon kip of kapsalon kalf.