Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

15 februari 2012

‘Spullen weggooien is doodzonde’

NOORDWIJKERHOUT – ‘Zakendoen is meer dan alleen geld verdienen.’ Wim Steenvoorden is succesvol in zijn vak, maar na jarenlang alleen bezig te zijn geweest met cijfers, omzet en winst, begon het bij hem te knagen. Daarom zet hij de Kringloopwinkel DYD op, waar tweedehands goederen van prima kwaliteit tegen een habbekrats van de hand worden gedaan.

‘We voorzien in twee behoeftes’, informeert Steenvoorden enthousiast. ‘Er zijn mensen die van hun spullen af willen en wij komen die goederen gratis afhalen. Anderen zijn op zoek naar mooie en nuttige goederen voor in hun huis, maar hebben niet veel geld.’ Maar liefst 200 m2 opslagruimte is gereserveerd voor alle spullen. Dit is de enige kringloopwinkel in Noordwijk en Noordwijkerhout die volgens dit concept werkt.

Hij vervolgt: ‘Dat ik een kringloopwinkel opzet, komt vanuit mijn eigen overtuiging. Mensen moeten elkaar helpen, want we leven steeds meer in een samenleving vol met Einzelgängers. Als je een kopje suiker nodig hebt, klop je niet meer bij de buren aan, maar ga je naar de supermarkt. Daarnaast worden heel veel spullen die je nog goed kunt gebruiken gewoon weggegooid. Dat vind ik doodzonde.’

De Kringloopwinkel DYD opent haar deuren op maandag 20 februari, maar nu al worden veel tweedehands spullen aangeleverd en opgeslagen. Koelkasten, stereotorens, platenspelers en boeken, maar ook waveboards, kantoormeubilair en kop- en schotelsetjes. Bederfelijke waren komen er niet in en ook worden goederen niet gratis weggegeven. ‘Je hebt toch je kosten aan opslag en het personeel moet ook betaald worden om de mensen te helpen’, licht Steenvoorden toe.

Vanaf maandag 20 februari is Kringloopwinkel DYD geopend. Iedere maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 uur en 17:00 uur en zaterdags tussen 10:00 uur en 16:00 uur. Voor meer informatie: Kringloopwinkel DYD, Walserij 40, 2211 SL Noordwijkerhout, T: 0252 370 955.