Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

08 maart 2012

Coaching Kids heeft beste met kinderen voor

LEIDEN – Het leven van veel kinderen gaat niet over rozen. Niet iedere jongere tussen 4 en 21 jaar kan zich staande houden in deze wereld waarin ze bloot staan aan allerlei invloeden van buitenaf. Coaching Kids helpt hen, door trainingen met muziek, bewegen en drama. Charlotte Takken is eigenaar van de praktijk en ze vertelt vol passie over haar vak.

‘Ik wil kinderen laten groeien, zodat ze goed in hun vel zitten en veel van zichzelf leren’, laat Takken weten. Ze heeft haar studie afgerond en is gespecialiseerd op de gebieden sociale angst, vaardigheden, autisme, ADHD en hoogbegaafdheid. Met al haar ervaring heeft ze haar eigen visie uitgewerkt en ondertussen al honderden kinderen geholpen. Niet alleen ouders vragen haar om hulp, maar ook scholen, zodat kinderen binnen kortere tijd op de rails gezet worden.

Takken richt zich bij haar jongerencoaching op het bijbrengen van sociale vaardigheden, weerbaarheid en faalangst. Via oefeningen helpt ze de kinderen om hun gedrag te veranderen. ‘Zowel de leerkrachten als begeleiders en ouders worden hier in betrokken. Mijn visie is dat je het beste als team rondom een kind functioneert, of dat nou gaat om autisme, niet-weerbaarheid of hoogbegaafdheid.’

Takken werkt ‘individueel gericht’: ‘Ik kijk wat de problematiek van het kind is en maak daar een individueel plan op.’ Coaching kids werkt vanuit muziek en beweging, zodat de kinderen hun eigen talenten leren zien en ervaren dat omgaan met anderen ook leuk kan zijn. Takken: ‘Door bijvoorbeeld sport, oefeningen, zelfverdediging en ontspanningsoefeningen maken we het lijf sterker, zodat je kunt vertrouwen op je lichaam. Voorop staan het respect voor en het vertrouwen in de persoon van het kind.’

Voor meer informatie: Coaching Kids, Bronforel 7, 2318 MD Leiden, T: 06 5117 9429, E: info@coachingkids.nl, W: www.coachingkids.nl.