Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

08 maart 2012

Pizzeria Restaurant Pinoccio is culinaire verrassing

LEIDEN – ‘Het geheim van een goede pizza zit ‘m in de bodem.’ Deze gevleugelde tekst geldt nog steeds, zo laat Huseyin Argun, eigenaar van Pizzeria Restaurant Pinoccio weten. Op 10 januari opende hij zijn zevende restaurant en met succes, want het loopt storm.

Pinoccio is veel meer dan enkel een locatie waar je de beroemde Italiaanse gerechten kunt genieten. Argun is pizzabakker sinds 1979 en hij heeft al zijn ervaring meegenomen om van deze zaak het beste etablissement van Leiden te maken. Op een onderdeel is ‘m dat al gelukt, want hij is het enige Italiaanse restaurant met een eigen terrasboot; zodra het weer het toelaat, kunnen veertig gasten op deze terrasboot genieten van zijn kookkunsten.

De goedlachse Argun heeft al veel gasten mogen verwelkomen, variërend van studenten tot gezinnen en toeristen. En niet alleen vanwege de openingsaanbieding, ook al is die niet te versmaden: Drie gerechten voor 15 euro per persoon, waaronder pizza en inclusief een lekker kopje koffie. ‘Het geheim van een goede pizza zit ‘m in de bodem. Die moet niet te dun en niet te dik zijn. Mijn bodem is puur naturel, zonder toevoegingen van boter of suiker.’

Op de menukaart staan een twintigtal pizza’s, maar ook veel pasta- en visgerechten. Alle ingrediënten zijn vers en dezelfde dag ingekocht. Argun: ‘Wat ik zelf het lekkerst vind, heb ik allemaal op de menukaart gezet. Persoonlijk geniet ik ontzettend van onder meer de Inferno en de Pizza Calzone. Maar dan wel met de juiste bodem; mijn bodem!’ Daarnaast wordt Pinoccio nu al bekend om haar vleesgerechten, zoals de Entrecote du Siciliana. ‘En we hebben allemaal topwijnen. Italiaans, uiteraard, zoals de Vini della Casa Bianchi.

Pizzeria Restaurant Pinoccio, Oude Vest 81, 2312 XT Leiden, T: 071 512 5300, W: www.pizzeria-pinoccio.nl.