Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

08 maart 2012

Stephan van der Pas is reeds 18 jaar werkzaam als podotherapeut

Podotherapie van der Pas, Gezondheidscentrum Stevenshof, Th. Mansholtstraat 7B, Reaal 1, Leiderdorp T: 071 532 2253

LEIDEN - Wat doet Podotherapie Van der Pas? ‘70% van de Nederlandse bevolking krijgt te maken met voetklachten of voetgerelateerde klachten. Een podotherapeut is een paramedicus, die gespecialiseerd is in het behandelen en/of voorkomen van voetklachten. Een podotherapeut heeft een vierjarige HBO opleiding Podotherapie afgerond. Podotherapeut Stephan van der Pas is lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.’

Veel voorkomende voetproblemen zijn: Klachten aan voeten en/of benen als gevolg van een verkeerde stand van de voeten, eelt en likdoorns, maar ook klachten bij sporters, diabetici (suikerziekte) en reuma en kinderen. Daarnaast zijn er veel gevallen van overbelasting- of vermoeidheidsklachten van de voeten, pijn in de hak/hiel, alsmede rug-, knie- of heupklachten t.g.v. een verkeerde voetstand en/of looppatroon.

Onderzoek

In de praktijk van Podotherapie van der Pas wordt onderzoek verricht met de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van voetmeetsystemen. Er wordt gebruik gemaakt van een computergestuurd drukmeetplatform; dit systeem meet onder andere de druk onder uw voeten tijdens het lopen en staan. De podotherapeut analyseert de voeten tijdens het lopen. Tevens wordt een uitgebreid functieonderzoek verricht van de gewrichten en spieren van uw voeten. Aan de hand van de verrichte metingen worden in het eigen laboratorium podotherapeutische en sportzolen vervaardigd.

Behandelmethoden

Hieronder vallen: Zooltherapie ter verbetering van de functie van de voeten en ontlasting van de afwijkende voetstand; zooltherapie in sportschoenen ter voorkoming of verlichting van blessures; en orthese ter bevordering van de drukverdeling en een nagelbeugel ter correctie van de afwijkende nagelgroei. Behandelingen door de podotherapeut worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekeraar.

W: www.podotherapievanderpas.nl.