Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

06 juni 2012

New China City

Lage Rijndijk 92, 2315 JX Leiden, T: 071 522 3809

Smaakvolle traditie

LEIDEN – Het Chinees restaurant New China City heeft een gedaanteverwisseling ondergaan. Onder leiding van eigenaresse Yang Ya Chun is niet alleen het interieur compleet vernieuwd, maar ook de menukaart heeft de grootste verandering doorgemaakt in ruim veertig jaar. En dat allemaal dankzij een chef-kok die het restaurant speciaal uit China had over laten komen.

De tijd dat mensen alleen naar een Chinees restaurant gaan om Babi Pangang of Fu Yung Hai te bestellen, ligt definitief achter ons. De smaak van de gasten heeft zich door de jaren heen ontwikkeld en ze willen, naast de bekende gerechten, ook kennis maken met typisch Chinese recepturen. Yang begrijpt dat als geen ander en daarom besloot ze om in te spelen op deze ontwikkeling. De afgelopen weken is het restaurant intern compleet verbouwd en ziet het er schitterend uit; met compleet nieuw meubilair en een prachtige tegelvloer. De bar is een pronkstuk op zich. ‘Allemaal rechtstreeks geïmporteerd uit China’, stelt Yang met gepaste trots.

De Chinese chef-kok heeft in de tijd dat hij in Nederland was tientallen typisch Chinese gerechten samengesteld, waarna Yang de resultaten samen met haar familie proefden en keurden. Dit leidde ertoe dat ze een selectie hebben gemaakt van gerechten die afgestemd zijn op de Nederlandse smaak. Vol enthousiasme laat Yang weten: ‘De kip hebben we bijvoorbeeld vervangen door kippenvleugels; door de toegevoegde sesam zijn deze vleugeltjes heel fris en geurig. De heerlijke smaak komt nu van het vlees zelf en bovendien is het ook gezonder eten.’

Ook het aantal vegetarische gerechten is uitgebreid. De beste verrassing bewaart Yang tot het laatst: ‘We hebben ook de visgerechten uitgebreid. Deze vis wordt gestoomd, is erg gezond en heerlijk. Bovendien presenteren we de vis op traditionele Chinese wijze.’ Hoe die presentatie in zijn werk gaat, kunnen de gasten vanaf zaterdag 26 mei met eigen ogen zien. Die dag houdt New China City tussen 13:00 uur en 15:00 uur een receptie. Daarna is het restaurant dagelijks open. De afhaalservice kan ook nu al benut worden.