Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

08 april 2013

Van Erk mag beginnen met bouwprojecten


LISSE – De handtekeningen zijn gezet en de glazen zijn geheven. Sinds dinsdag 26 maart mag Adriaan van Erk Groep de Elka-locatie en de Don Bosco-locatie ontwikkelen. Aan de andere kant verplicht deze onderneming zich om in het CNB-gebied niet alleen woningen voor de vrije markt, maar ook sociale woningbouw te realiseren. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) en Hans van Erk, algemeen directeur van Adriaan van Erk Groep ondertekenden alle in totaal een honderdtal bladzijdes.

Op het Elka-terrein komen 40 woningen, waarvan twee sociaal. Het Don Boscogebied mag 14 woningen verwelkomen (nul sociaal) en op het CNB-terrein komen 55 woningen, waarvan 31 sociaal. De wethouder was ‘blij en dankbaar’: ‘We zien kans om zaken aan elkaar te koppelen, zoals de Elka-locatie en de Don Boscolocatie. Eerst moeten de sociale woningen gerealiseerd worden in het CNB-project. Maar ik ben blij, want we gaan dwars tegen de economische ontwikkelingen in toch bouwen in Lisse.

Van Erk stelde op zijn beurt: ‘We willen nog voor de zomervakantie beginnen met de verkoop van de woningen op de CNB-locatie, zodat we voor het einde van dit jaar kunnen starten met de bouw van zowel de sociale woningen als de vrije sector woningen op die locatie.’ Zijn bedrijf hoopt ook de opdracht te krijgen voor de bouw van het Floralis theater; Van Erk is een van de vijf bedrijven die zich hier op hebben ingeschreven. De algemeen directeur informeerde verder dat het bedrijf in de tweede helft van dit jaar wil beginnen met de start van de verkoop van de (water)woningen in het Elka-gebied. In het begin van 2014 start het bedrijf met de verkoop van de woningen op de Don Bosco-locatie.

Deze handtekeningensessie is het resultaat van een gesprek onder het genot van een biertje tussen Van Erk en ex-wethouder Bas Brekelmans (VVD), amper een jaar geleden. De haven in het Elka-gebied wordt niet alleen een privé-haven voor de bewoners van de waterwoningen; ook moeten er aanlegsteigers komen voor andere booteigenaren. Waar die komen, is nu nog niet duidelijk. Van Erk: ‘Die plannen worden nog uitgewerkt, want je hebt in de haven ook een draaicirkel nodig. Er worden ook steigertjes aangelegd aan de Greef.’ Hoe dat precies wordt uitgewerkt, is echter vooralsnog onzeker, zo bevestigde ook een aanwezige ambtenaar. Van Zelst concludeerde echter: ‘Ik hoop dat deze projecten niet alleen een verrijking worden voor het dorp, maar ook voor jullie.’