Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

05 april 2013

Plus van Dijk ontvangt SSK keurmerk


VOORHOUT - Als 115de supermarkt ontving Plus van Dijk op woensdag 3 april het Super Supermarkt Keurmerk, oftewel het SSK keurmerk. Harrie ten Have, voorzitter van de stichting SSK, reisde speciaal af om de bijbehorende oorkonde en plakkaat te overhandigen.

Ten Have liet weten: ‘In heel Nederland zijn zo’n 4.400 supermarkten en 1.800 hiervan zijn eigendom van een franchiseorganisatie. Honderden ondernemers hiervan behoren tot de top, maar krijgen niet de profilering die zij verdienen. Daarom heeft het Vakcentrum het SSK Keurmerk ingevoerd.’ Met een lijst waarop honderden vragen beantwoord moesten worden, wordt bepaald of een supermarkt het keurmerk verdient. Onder meer worden het personeelsbeleid, energiebeleid en de sociale betrokkenheid van de supermarkt en haar medewerkers kritisch bekeken.

Eigenaar Joop van Dijk was blij met de waardering: ‘Er zijn veel keurmerken in Nederland, maar dit is de enige binnen de supermarktsector die landelijk gebruikt wordt. Bij ons is het maatschappelijk verantwoord ondernemen de standaard geworden in ons denken en doen. Ik ben blij dat we met dit keurmerk kenbaar kunnen maken, dat we veel meer doen dan vakken vullen en de winkel schoonhouden.’ Wethouder Leo van der Zon keek tevreden toe: ‘In vier jaar tijd is er heel wat gebeurd op het gebied van duurzaamheid. Deze supermarkt straalt duurzaamheid en lokale betrokkenheid uit.’