Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

11 juli 2013

Eerste sportstappen met Big Move Sport Impuls


LISSE – Het nieuwe fitplein zorgt voor nieuwe en sportieve initiatieven. Gemeenteraadslid en fysiotherapeut Hans Boekestein (Nieuw Lisse) heeft de handen ineen geslagen met Big Move Sport Impuls om mensen die normaliter nooit sporten naar dit fitplein te krijgen. Daar doen ze met behulp van gratis professionele begeleiding allerlei oefeningen. Op die manier worden ze niet alleen gezonder, ook ervaren ze hoe fijn het is om aan lichaamsbeweging te doen.

Het fitplein wordt maandag 1 juli geopend en op een veldje van circa 4 bij 3 meter staan er enkele toestellen opgesteld. Ook kan via een app een bewegingsprogramma geupload worden. Boekestein waardeert dit idee, maar zag ook een minder sterk onderdeel van dit concept. ‘Dit pleintje is met name bedoeld voor mensen die al behoorlijk sporten. Maar wij richten ons op de mensen die niet of nauwelijks sporten; wij willen hen helpen om de eerste stap naar lichaamsbeweging te zetten.’

Samen met Wendy den Elzen, coördinator van Big Move, gaat de fysiotherapeut iedere eerste zaterdag van de maand (tussen 10:00 uur en 11:30 uur) deze mensen begeleiden. De stap om alleen aan een sport of oefening te beginnen, is namelijk vaak heel groot. Juist door de laagdrempelige ondersteuning, kunnen de mensen die weinig ervaring hebben met sporten, beleven hoe fijn de lichamelijke oefeningen zijn. Zo zorgen Den Elzen en Boekestein ook voor baltrainingen en elastiekoefeningen en met mensen die last hebben van bijvoorbeeld hun arm of been, wordt extra rekening gehouden.

Het uiteindelijke doel van dit initiatief, zo leggen Den Elzen en Boekestein uit, is om mensen met een sport in contact te brengen die het beste bij hen past. ‘Begeleiding is de beste katalysator voor een sportimpuls’, zo stelt Den Elzen. ‘Wij vormen hiervoor een tussentraject en gaan deze mensen niet jarenlang aan ons binden. Als we mensen motiveren om te gaan sporten, helpen we hen ook om lichamelijke ongemakken te voorkomen.’

Gratis aanmelden voor deze activiteit kan via: www.facebook.com/boekesteinfysiotherapie.