Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

27 december 2013

Klaar voor de feestdagen!

LEIDEN – Al jaren sieren Ridder’s Kaashuis en HetGemakVan (slijterij Jan Toet) het Diamantplein. De eigenaren Barry Ridder en Marcel Toet leerden ooit het vak van hun vaders en besloten jaren geleden om zelf de winkels te leiden. Met hart en passie voor de zaak en niet voor niets komen klanten uit de wijde regio naar de beide winkels.
Tijdens het interview komt een klant binnen lopen in Ridder’s Kaashuis. Vol bewondering stelt ze: ‘Als ik hier een poosje niet geweest ben, heb je het steeds weer veranderd. Wat is het mooi, zeg!’ Ridder lacht: ‘Ik blijf de zaak veranderen. Dat is wel een tik, maar ik wil de winkel almaar mooier maken. Zo hebben we sinds kort een nieuwe broodkast en kasten onder de koeling. Op die manier blijven we altijd een beetje verbouwen.’
Ook Toet heeft flink wat veranderingen doorgevoerd sinds 2000. ‘We zijn een ouderwetse speciaalzaak en hebben een ruim assortiment van speciaal bier, rums, whiskeys en natuurlijk ook aan wijnen. Maar we hebben ook een compleet partyverhuurbedrijf. Het gemak hiervan is, dat mensen zowel drank kunnen aanschafffen als terrasheaters, partytenten, kopjes, schotels en biertaptinstallaties bij ons kunnen huren.’
De ondernemers onderscheiden zich tevens op het prijsvlak. Toet: ‘Wij zijn compleet vrij van inkooporganisaties. Daardoor kun je vrij scherpe inkoopprijzen bedingen, omdat je onafhankelijk bent. Zo kun je een stuk kwaliteit neerzetten tegen een goede verkoopprijs.’ Ridder’s Kaashuis is aangesloten bij het gerenommeerde samenwerkingsverband ‘Cheesery’. Dit levert ook weer mooie inkoopvoordelen op.
Bij Ridder’s Kaashuis kunnen de klanten naast de vele soorten kaas ook kiezen uit noten, brood, tapa’s, biologische theesoorten en Belgische kerstbonbons. Voor de feestdagen pakt Ridder´s Kaashuis helemaal uit: ´Onze heerlijke boerenkerstkaas is verkrijgbaar voor 8,95 euro per kilo. Kerstpakketten maken we ook; voor zowel bedrijven als particulieren. Vanaf 12,50; met wijn, kaas, nootjes en zelfs kaasplankjes. Voor meer informatie: www.cheesery.nl. Voor de broodjesdienst: www.leidsebroodjes.nl.
En ook bij slijterij Jan Toet is het goed toeven, met een prachtige aanbieding: ‘We hebben de Ledaig whiskey uit Schotland (the Isle of Mull). Dat is een prijstechnisch voordelige whiskey (24,95 euro) en hij is super lekker!’ Ook zijn er veel kwaliteits(kerst)wijnen te koop vanaf slechts 4 euro. Voor meer informatie: van www.hetgemakvan.nl en www.slijterijleiden.nl.