Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

18 november 2013

Advocaten met hart voor de mensen

LEIDEN – Na jarenlang als collega’s te hebben samengewerkt, namen de advocaten Roelien Kamphuis en Linda Rijsdam dit jaar het besluit om een eigen kantoor te openen. En het was een goede beslissing; sinds de opening van het kantoor op 1 augustus weten steeds meer mensen Kamphuis & Rijsdam Advocaten te vinden.

Tijdens het interview gaat de telefoon bijna continue. Bovendien komt spontaan iemand binnen lopen voor het vragen van advies. Het is het resultaat van een werkwijze die redelijk uniek is in de advocatenwereld. Bij Kamphuis & Rijsdam Advocaten zijn geen donkere jacquets te bespeuren of hoogdravende mannen die onbegrijpelijke taal spreken. Aangenaam daarbij is dat  direct gesproken kan worden met één van de advocaten, zonder dat de persoonlijke situatie eerst moet worden uitgelegd aan een telefoniste of receptioniste.

Kamphuis kan naast haar jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, bogen op 17 jaar ervaring als advocaat. Rijsdam ontdekte jaren geleden, tijdens haar rechtenstudie, haar passie voor het strafrecht en personen- en familierecht. Maar wat is er nu zo leuk aan deze rechtsgebieden? Rijsdam licht toe: ‘De wijze van contact met de clienten. Dat je een vertrouwenspersoon bent voor die clienten en dat je ook heel veel kunt betekenen voor die mensen. Vaak ben je hun reddingsboei; ze vertrouwen helemaal op jou.

Na zes jaar intensief met elkaar samengewerkt te hebben op een Katwijks advocatenkantoor besloten zij om hun droom te verwezenlijken: het oprichten van een eigen kantoor. Beide advocaten houden zich voornamelijk bezig met personen- en familierecht, (jeugd)strafrecht, arbeidsrecht en huurrecht. Daarnaast is Kamphuis gespecialiseerd in franchiserecht.

Kamphuis en Rijsdam zetten zich voor de volle 100% in om te luisteren naar de problemen van de cliënt. Op deze wijze kan samen toegewerkt worden naar een oplossing.  ‘Het contact met de cliënt is erg belangrijk. Hij of zij moet weten dat wij er zijn en dat ze op ons kunnen bouwen en vertrouwen. We kunnen ook veel voor mensen betekenen in hun privésituatie’, zo legt Rijsdam uit. ‘Het komt namelijk regelmatig voor dat de stress van één rechtzaak leidt tot andere problemen in de familiesfeer. Een strafrechtzaak bijvoorbeeld kan heel vaak ook leiden tot andere juridische problematiek als echtscheiding of het verlies van een woning of baan.’

Kamphuis: ‘We gaan verder dan alleen de juridische ondersteuning. We fungeren ook als de spreekwoordelijke  hand op een schouder. We voelen ons af en toe een maatschappelijk werker, want we nemen de tijd voor de mensen.’ De advocaten gaan niet onnodig naar de rechtbank. ‘Als het enigszins kan, kiezen we voor de minnelijke schikking. Hoe dan ook, de belangen van onze clienten staan voorop.’

De locatie van het kantoor leidt tot veel spontane bezoeken. ‘We zitten vlakbij het politiebureau en het juridisch loket. Het komt regelmatig voor dat we een uur nadat iemand voor het eerst binnen komt, al een kort geding gaan voorbereiden.’ Zowel tijdens kantooruren als tijdens het inloopspreekuur op maandagavond tussen 18.00 en 20.00 uur, kunnen mensen zonder afspraak binnenlopen voor advies. Ieder eerste  gesprek van maximaal 20 minuten is vrijblijvend en kosteloos. Wanneer nodig, wordt een vervolgafspraak gemaakt. Op de website kan men ook vrijblijvend een vraag te stellen. Binnen twee werkdagen volgt een antwoord.
Voor meer informatie: Kamphuis & Rijsdam Advocaten, Lammermarkt 206, 2312 CW Leiden, T: 071 362 7507, W: www.kamphuisrijsdam.nl.