Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

19 februari 2014

Kunst tegen leegstand

JOEP DERKSEN
LISSE – Lege winkelruimtes in een koopcentrum; het is een verschijnsel dat steeds vaker voorkomt. Zo sluiten in het winkelcentrum van Hillegom deze maand maar liefst zeven ondernemers de deuren. De omliggende winkels worden vervolgens geconfronteerd met het feit dat in de winkelstraat ‘gaten’ vallen in het winkelaanbod. En voor de shoppers zijn die gaten ook dermate onaantrekkelijk, dat ze de volgende keer hun winkelwoede elders gaan vervullen.
In het Lissese winkelcentrum is een oplossing gevonden voor het probleem van de winkelleegstand. De ruimtes worden gevuld met werken van kunstenaars, zoals in het pand waar ooit Global Impression zat. De Kunstgroep SLA 89 zorgt ervoor, dat er iedere keer weer fraaie nieuwe kunstwerken in de etalage staan. Deze weken is het de beurt voor het Lissese kunstechtpaar Frans en Truus van der Veld.
 
Frans van der Veld laat weten: ‘Er hangen zeven grote beelden en twee kleintjes.  Speciaal voor deze expositie hebben we twee nieuwe werkjes gemaakt.’ Dat zjn een geboortepenning, maar ook een miniatuurbeeldje van het levensechte beeld ‘Anni voor de wind’(Windkracht 8), dat schuin tegenover de expositieruimte staat. Van der Veld: ‘Het aardige is, dat als je met je rug naar “Annie” staat, je dat kleine beeld in de etalage ziet. Het is een soort ‘Blooker effect’.’De expositie duurt tot eind maart en gedurende die tijd kan men zich opgeven voor de cursus ‘Was voor brons’.