Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

04 februari 2014

Een gezonde mond in een gezond lichaam

Mondhygiënepraktijk Breestraat
LEIDEN – Steeds meer onderzoeken tonen aan dat een gezond gebit invloed heeft op een goede algehele gezondheid. Het is een gegeven, dat mondhygiënisten Makan Tahmassian en Ulas Uzun dagelijks in de praktijk zien. Zij staan mensen bij, die last hebben van tandvleesaandoeningen. Ook wijzen ze er op, dat mensen met diabetes een verhoogd risico lopen op problemen met het gebit.
Uzun en Tahmassian vieren dit jaar het tienjarig bestaan van hun tandartsenpraktijk aan de Breestraat 58a. In die tijd hebben ze aangetoond dat ze vakbekwame mondhygiënisten zijn, die veel mensen hebben geholpen. ‘Een goede mondhygiëne krijg je door tweemaal daags op de juiste manier te poetsen, tussen tanden en kiezen te reinigen en regelmatig een mondhygiënist te bezoeken’, zo adviseren de beide.
Mensen met diabetes lopen extra risico; zij hebben vaker problemen met hun tanden en tandvlees. Dit kan komen door te veel suiker in het bloed; daardoor kunnen er gaatjes en tandvleesaandoeningen ontstaan. ‘De risico’s van diabetes op de mondgezondheid is bij veel mensen een onbekend probleem’, geven de beiden aan. Regelmatig komt het voor dat er ondertandse ontstekingen gaande zijn, zonder dat mensen dat in de gaten hebben. Het is juist zaak om in te grijpen, voordat de eerste pijnsymptomen de kop opsteken.
Uzun: ‘Mensen met diabetes, die niet weten of ze mondproblemen hebben, kunnen bij ons een afspraak maken. Wij doen dan een heel kort onderzoek om te zien of er problemen zijn, of dat ze net iets meer aan mondhygiene kunnen doen om toekomstige problemen te voorkomen.’ Tahmassian besluit: ‘Het aantal patiënten wat op eigen initiatief afspraken maakt neemt de laatste jaren steeds meer toe. Ze worden zelf ook bewust van de gezondheid in de mond en wachten niet altijd op een verwijzing van de tandarts.’
Breestraat 58a te Leiden, T: 071 513 0405, W: www.mh-breestraat.nl.